Advies- en onderzoeksbureau Atrivé zelfstandig verder

09 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na zes jaar actief te zijn geweest onder de vleugels van ingenieursbureau Tauw, gaat Atrivé nu zelfstandig verder. 

Het besluit is volgens de directies van beide ondernemingen “in goed overleg” gegaan, aangezien beide partijen het er over eens waren dat de krachtenbundeling niet langer in lijn lag met de afzonderlijke strategieën van de twee bedrijven.

Tauw is een internationaal opererende specialist in leefomgeving en infrastructuur. Het bedrijf levert technische en bouwkundige diensten aan opdrachtgevers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Advies- en onderzoeksbureau Atrivé zelfstandig verder

In 2014 nam Tauw het middelgrote adviesbureau Atrivé over. De twee bureaus  hadden de doelstelling om samen nauw op te trekken in de markten van stedelijke gebiedsontwikkeling en woningcorporaties. 

Inmiddels zijn we zes jaar verder, en Atrivé slaat nu een eigen weg in. Door de transactie komt het eigendom van het bedrijf in handen van de werknemers. "Dit vergroot de betrokkenheid bij het bedrijf. Vandaar dat is gekozen voor deze participatievorm”, geeft Robert van Bendegem aan, de nieuwe algemeen directeur van Atrivé. Van Bendegem volgt Gerrit van Vegchel op, die sinds 1 april 2014 aan het roer stond.

“We gaan door op de ingeslagen weg, als advies- en onderzoeksbureau op het brede terrein van wonen”, aldus Van Bendegem. “We werken voor woningcorporaties, gemeenten en provincies en richten ons daarbij op de huidige maatschappelijke trends zoals: verduurzaming, het tekort aan betaalbare woningen, efficiency en samenwerkingsvraagstukken in de branches, risicomanagement en governance."

Hij voegt toe: "We zijn continu op zoek naar de versterking van onze rol als adviesbureau. In onze maatschappelijke bijdrage van vandaag én morgen willen we innovatief en scherp blijven. Daarom vormt Atrivé per 1 december 2020 een strategisch samenwerkingsverband met organisatieadviesbureau Rijnconsult. Naast samenwerking in de ondersteunende dienstverlening delen we met hen onze drive om oplossingen te bieden voor de vraagstukken van vandaag en morgen. We bundelen onze krachten onder andere op het gebied van organisatieadvies, regionale samenwerking, duurzaamheid, werving & selectie en interim-management.”

De (gedeelde) kantoorlocatie bevindt zich in Utrecht Papendorp aan de Orteliuslaan 1000.