BDO voegt vier nieuwe adviseurs toe aan M&A-team

30 november 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft vier nieuwe adviseurs mogen verwelkomen binnen zijn M&A-afdeling. Killian ten Kroode, Bram Schrijer, Jon Giesbers en Rick Steijns vertellen over hun keuze voor het vak en BDO, en blikken terug op hun eerste weken.

Killian ten Kroode maakt de overstap vanuit Grant Thornton. “Daar heb ik na mijn master Strategy en Organization vier jaar gewerkt, waarvan twee jaar op de Transaction Advisory-afdeling (financial due diligence) en twee jaar op de Corporate Finance-afdeling.”

Ten Kroode’s affiniteit met ondernemerschap werd er met de paplepel ingegoten. “Mijn opa en vader waren allebei ondernemers. De keuze om daar iets mee te doen was dus snel gemaakt. Het begeleiden van ondernemers met de (ver)koop van hun bedrijf is voor mij een perfecte mix tussen finance en sales. Het van A tot Z begeleiden van de deal, en de ondernemer zo goed mogelijk ondersteunen bij een vaak toch zwaar proces geeft mij veel voldoening.”

Via een kennis kwam hij in contact met BDO. “Dit klikte direct. Naast de familiebedrijven is BDO onder andere actief in de TMT-sector, waar ik me graag verder in wil specialiseren. BDO is een organisatie waar ontwikkeling vooropstaat, waar ik samen kan werken met een groep ervaren mensen en die bovenal ruimte biedt voor ondernemerschap.”

Uiteraard is de start in deze coronatijd wat ongebruikelijk, maar Ten Kroode geeft aan dat BDO dit “uitstekend” heeft opgevangen. “De eerste twee weken stonden in het kader van kennismaken met collega’s door middel van videocalls en andere sociale activiteiten. De organisatie heeft een scherp oog voor je ontwikkeling maar ook voor het sociale aspect. We merken daarnaast dat de overnamemarkt enorm aantrekt. Ik heb het geluk dat ik al wat werkervaring heb dus ik kan eigenlijk direct aan de slag, wat in deze tijd ook een hele goede manier is om je collega’s beter te leren kennen.”
Killian ten Kroode, Bram Schrijer, Jon Giesbers en Rick Steijns

Bram Schrijer sloot dit jaar vijf drukke studiejaren af. “Aan de Rotterdam School of Management heb ik de bachelor Bedrijfskunde gevolgd en tegelijkertijd mijn propedeuse Rechtsgeleerdheid gehaald aan de Erasmus School of Law. Vervolgens heb ik de master Finance and Investments gevolgd en daarna de master Financieel Recht behaald.”

Het M&A-vak spreekt Schrijer aan om twee redenen. “Allereerst is het een dynamisch vakgebied waarin veel disciplines samenkomen. Zo zijn economisch-financiële, strategische, juridische en operationele aspecten allemaal belangrijk. Dit maakt het werk dan ook gevarieerd en afwisselend. Ten tweede is het een vakgebied waarin nauw contact met de klant essentieel is, en dat is iets wat ik zoek in mijn werk. Het kunnen adviseren van en het sparren met een ondernemer vind ik erg leuk. Deze mogelijk biedt BDO Corporate Finance, dat boven in het MKB+ en familiebedrijvensegment opereert.”

“Midden in de coronacrisis starten is een vreemde gewaarwording”, geeft Schrijer aan. “Het inwerken gebeurt volledig online, dus voor het bekend raken met systemen en procedures ga je wat meer zelf op onderzoek uit. Omdat ook fysiek kennismaken niet mogelijk is, heeft BDO online één-op-één kennismakingsgesprekken ingepland met alle mensen van de M&A-afdeling. Op deze manier wordt gezorgd dat nieuwe werknemers toch snel en op een leuke manier in het team worden opgenomen en dat gaat me tot nu toe goed af.”

Ook Jon Giesbers voltooide dit jaar zijn studie. “Ik heb in 2019 mijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie afgerond aan de Radboud universiteit, waar ik vervolgens ook een master Economics met de specialisatierichting Financial Economics heb voltooid.”

Gedurende zijn studietijd deed Giesbers al de eerste ervaring op binnen het vakgebied, toen hij een stage doorliep bij corporate finance-adviseur Roodhals Capital. “Mijn interesse in M&A komt voort vanuit het brede scala ondernemingen waarin je inzicht verkrijgt”, legt hij uit. “Mijn keuze voor BDO komt voort uit het marktsegment dat hier bediend wordt, met name mid-market.

“De ondernemer zo goed mogelijk ondersteunen bij een vaak toch zwaar proces geeft mij veel voldoening.”

Ondanks de coronamaatregelen kan Giesbers inmiddels tevreden terugkijken op zijn start. “Ik heb de eerste weken erg prettig ervaren. Zo word ik goed begeleid en wordt er veel moeite gedaan om ondanks de omstandigheden iedereen (digitaal) te ontmoeten.”

Rick Steijns deed zijn eerste corporate finance-ervaring op bij de beursgenoteerde vastgoedbelegger NSI, waar hij zijn carrière aftrapte als investment analyst. “Ik begon bij NSI na het afronden van mijn master Finance and Investments, die ik volgde aan de Rotterdam School of Management Erasmus Universiteit. Daarvoor voltooide ik al de bachelor Built Environment op de Zuyd Hogeschool en de bachelor Economics and Business Economics op de Universiteit van Maastricht.”

Steijns werd vooral door het M&A-vak aangetrokken door de “dynamiek en complexiteit” van M&A-transacties. “Daarnaast bieden de verschillende onderdelen binnen het M&A-proces mij de ruimte om mijn analytisch vermogen te combineren met mijn sociale en ondernemende karakter. De sfeer en cultuur bij BDO en de sector waarin BDO actief is waren voor mij doorslaggevend in mijn keuze voor BDO. Daarnaast vind ik het zeer belangrijk dat er bij BDO aandacht is voor een juiste balans tussen werk en privé.”

En ook bij Steijns kon corona niet verhinderen dat hij met veel plezier begon aan zijn nieuwe uitdaging. “Door veel (online) kennismakingsgesprekken met collega’s te voeren en goed begeleid te worden door directe collega’s voel ik mij bij BDO al snel op mijn plek. De behulpzame en open cultuur die heerst binnen BDO heeft hier absoluut aan mee geholpen. Zo nu en dan werk ik een dag op kantoor in Utrecht en/of Eindhoven waardoor ik in deze aparte tijd toch een fysiek praatje kan maken.”