Morgens breidt uit naar productiesector met Morgens Industries

25 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Morgens heeft een nieuw industrielabel gelanceerd: Morgens Industries.

Met het nieuwe label gaat Morgens maakbedrijven en de aanverwante logistieke sector helpen met het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Te denken valt aan producenten in de automotive-, consumentengoederen-, zware machines-, metaalbewerking- of levensmiddelensectoren.

Morgens heeft de afgelopen jaren al diverse spelers binnen het industriesegment ondersteund, maar omdat het segment geen deel uitmaakt van zijn kernfocusgebieden (zorg, overheid, onderwijs) wordt nu bewust gekozen voor een apart label.

“Morgens Industries focust zich op het organiseren, verbeteren en innoveren van de operatie. Samen met onze klanten ontwikkelen we een organisatie waar het werk beter, sneller en slimmer georganiseerd is, om klaar te zijn voor de uitdagingen van morgen”, legt Roel Nieuwenhuizen uit, de trekker van Morgens Industries.

Morgens breidt uit naar productiesector met Morgens Industries

Nieuwenhuizen is een goede bekende van Morgens. Eerder al was hij zo’n twee jaar werkzaam voor het adviesbureau, en na een aantal jaar elders actief te zijn geweest slaat hij nu de handen ineen met zijn oude werkgever. “Mijn hart ligt in de industrie, daar ligt ook mijn achtergrond. Ik ben Morgens blijven volgen, en toen ik het idee voorstelde om samen te ondernemen in de industriële sector was de reactie meteen positief.”

Morgens Industries richt zich vooral op operational excellence, door middel van het implementeren van Lean processen, industry 4.0-toepassingen en het worden van een continu verbeter-organisatie. “We maken daarbij gebruik van onze expertise en kennis op het gebied van Lean, JIT, Quality Management, Six Sigma, Total Productive Maintenance en Smart Industry”, legt Nieuwenhuizen uit.

Zelf brengt de oprichter jarenlange ervaring in dit vakgebied mee terug naar Morgens. Hij werkte eerder samen met multinationals als Philips, Flowserve en EMO en met middelgrote productieorganisaties als Matador, Goudsmit Magnetics en PitPoint aan thema’s als continu verbeteren, productiebeheersing en logistiek.

Morgens beschikt op inhoudelijk vlak over uitgebreide ervaring in operational excellence. Nieuwenhuizen verwacht die kennis en kunde te kunnen inzetten om productie- en logistieke bedrijven hogerop te helpen. Morgens Industries zal ook gebruik kunnen maken van verschillende tools die Morgens heeft ontwikkeld, zoals de Lean Quickscan – “uiteraard toegespitst op de dynamiek in de industrie”, geeft Nieuwenhuizen aan.

Nieuwenhuizen is samen met het kernteam inmiddels actief “bij een aantal klanten”, aldus de oprichter. Het bureau onderscheidt zich naar eigen zeggen door de “diepe industriekennis gecombineerd met een hands-on mentaliteit”.

“We gaan door tot het gewenste resultaat behaald is”, geeft hij aan. “Daarbij begeleiden en coachen wij medewerkers altijd om ook zelf te kunnen verbeteren, zonder het daadwerkelijk over te nemen.”