Deloitte koopt pensioenpraktijk en advocatenkantoor in UK

26 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen weken twee deals afgerond. Het Big Four-kantoor nam de pensioenadviestak van Kerr Henderson over, evenals advocatenkantoor Kemp Little.

Pensioenadvies

De Kerr Henderson Group, die werd opgericht in 1962, is een financiële dienstverlener met kantoren in Belfast en Londen. Het familiebedrijf ondersteunt zijn klanten bij pensioen-, verzekerings- en investeringsvraagstukken. 

Door de overname sluiten de dertig professionals van de pensioentak van Kerr Henderson zich aan bij de praktijk van Deloitte in het Verenigd Koninkrijk. De overige praktijken van Kerr Henderson zullen zelfstandig blijven opereren. 

“Het Deloitte-team ondersteunt klanten al jaren met vergelijkbare diensten als die van Kerr Henderson, maar we streven ernaar om onze praktijk om dit vlak verder uit te bouwen. Met de hoogwaardige diensten van Kerr Henderson zijn we nog beter in staat om onze klanten te bedienen”, stellen Marc McClintock en Tom Partridge, de managing partners van de pensioenpraktijk van Deloitte.

Deloitte koopt pensioenpraktijk en advocatenkantoor in UK

“Ik ben erg te spreken over de krachtenbundeling met Deloitte op het gebied van pensioenadvies”, aldus John Kerr, CEO van Kerr Henderson. “We zijn verheugd dat onze medewerkers binnen Deloitte een hoogwaardige service zullen blijven leveren aan onze opdrachtgevers.” 

Juridisch advies

De overname van Kemp Little voegt 170 advocaten – waaronder 29 partners – toe aan Deloitte Legal. In het Verenigd Koninkrijk telt deze praktijk nu meer dan 350 professionals. Wereldwijd heeft Deloitte Legal meer dan 2.500 medewerkers werkzaam vanuit kantoren in zo’n 80 landen.

Kemp Little, dat werd opgericht in 1997, biedt klanten juridische diensten aan op het gebied van onder meer commerciële technologie, databescherming, geschillen, intellectueel eigendom en financiële regelgeving. Het bedrijf uit Londen heeft in de loop der jaren ook verschillende LegalTech-producten ontwikkeld, zoals een AI-aangedreven IP-beschermingstool en een contractanalysesysteem. 

Richard Houston, CEO van Deloitte voor de regio’s Noord- en Zuid-Europa, over de transactie. “De deal toont ons vertrouwen en onze bereidheid om te investeren in segmenten waar sprake is van een sterke vraag. De verschillende professionals van Kemp Little, van advocaten tot technologiespecialisten, zullen Deloitte Legal helpen bij het verbreden van zijn juridische expertise. Hierdoor kunnen we klanten voortaan nog beter ondersteunen.” 

Volgens Houston toont de coronapandemie aan hoe belangrijk digitale oplossingen zijn en dus hoe cruciaal het is om te blijven investeren in technologie. “Het nieuwe samenwerkingsverband met Kemp Little tilt het technologie- en dienstenaanbod van Deloitte Legal naar een hoger niveau. Het wordt nu mogelijk om klanten die kampen met complexe juridische uitdagingen te ondersteunen met toonaangevende technologische en innovatieve oplossingen.”

Andrew Joint, Managing Partner van Kemp Little, is eveneens verheugd met de samenwerking. “De doelstelling van Kemp Little is altijd geweest om op een klantgerichte manier opdrachtgevers te ondersteunen met de combinatie van hoogwaardige technologische oplossingen en juridische diensten. We kijken er naar uit om samen met het team van Deloitte Legal verder te werken aan dit doel.”