Willis Towers Watson koopt duurzaamheidsbureau Acclimatise

17 november 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Willis Towers Watson heeft Acclimatise overgenomen, een duurzaamheidsadviesbureau. Door de deal voegt Willis Towers Watson ongeveer 35 consultants toe aan zijn teams in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de VS en India.

Acclimatise, dat werd opgericht in 2004, helpt klanten bij het aanpakken van de uitdagingen van klimaatverandering en ecologische, sociale en governance-kwesties (ESG). Sinds zijn oprichting heeft het bedrijf meer dan 450 adviesprojecten op het gebied van klimaatverandering afgerond. Daartoe heeft het klanten ondersteund uit uiteenlopende branches, zoals de financiële dienstverlening en de publieke sector.

Acclimatise beschikt ook over een platform dat klimaatmodellen en aardobservatiegegevens samenvoegt en toepast, ter ondersteuning van risicoanalyses en prognoses. “Onze software geeft klanten de mogelijkheid om hun klimaatrisico's en kwetsbaarheden op de meest robuuste en effectieve manier in te schatten”, zeggen John Firth en Richenda Connell, de oprichters van het duurzaamheidsadviesbureau.

Willis Towers Watson koopt duurzaamheidsbureau Acclimatise

Geconfronteerd met de behoefte om “steeds geavanceerdere aanpakken voor klimaatrisicobeoordeling en -beheer” te ontwikkelen en te leveren, en door de “groeiende vraag van klanten” – als gevolg van de “toenemende aandacht voor de risico's van klimaatverandering” – was het ideale moment aangebroken om zich aan te sluiten bij Willis Towers Watson, laat Firth weten.

Acclimatise wordt onderdeel van de Climate and Resilience Hub van Willis Towers Watson. Dit is het expertisecentrum van het bedrijf voor klimaatexpertise en –capaciteiten, dat kennis bundelt uit de advies-, risico-, transactie- en kapitaalactiviteiten van de organisatie. “Deze toevoeging zorgt voor een schat aan extra ervaring”, aldus Rowan Douglas, hoofd van Willis Towers Watson’s Climate & Resilience Hub.

Hij voegt toe: “Door de klimaatmodellering en aanpassingsmogelijkheden van Acclimatise te combineren met Willis Towers Watsons zijn diepgaande kennis over het modelleren van natuurrampen, risicobeheer, verzekerings- en investeringsmarkten, beschikken we over een uniek spectrum aan expertise om klanten te helpen bij het beheren van klimaatblootstellingen, het grijpen van veranderkansen en het bouwen van veerkrachtigere samenlevingen en economieën.”

De deal volgt acht maanden nadat Willis Towers Watson zelf door Aon werd overgenomen. De twee zakelijke dienstverleners zullen de transactie naar verwachting in de eerste helft van 2021 afronden.