Alexandra Jankovich in gesprek met leiders tijdens CES Unveiled

10 november 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Tijdens de 2020-editie van CES Unveiled – een van ’s werelds topevenementen en communities voor technologie en digitale innovaties – heeft SparkOptimus-managing partner Alexandra Jankovich drie sessies verzorgd samen met enkele bestuurders van multinationals.

CES Unveiled

Begin oktober vond het Europese CES Unveiled event plaats. Het evenement, dat werd gehost door hubs in Parijs en Amsterdam, wordt door oprichter Consumer Technology Association (CTA) aangemerkt als “het meest invloedrijke techevenement ter wereld”.

Het was alweer het zevende jaar dat het event werd gehouden. Deze editie was de eerste die – als gevolg van de Covid-19-pandemie – volledig digitaal plaatsvond. Voor het evenement heeft CES Unveiled leiders uit verschillende sectoren samengebracht om een glimp op te vangen van de nieuwste innovaties, techleiderschap te delen en in contact te komen met een netwerk van de belangrijkste branchegenoten.

Op het evenement kwamen sectorleiders, overheidsfunctionarissen, en technologie-influencers af om hun visie te delen – in het bijzonder op de rol die technologie kan spelen in het zo goed mogelijk doorkomen van de wereldwijde coronacrisis.

Op de lijst van aanwezige topsprekers stonden onder meer Mona Keijzer, Staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaat, Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips, Peter Hoekstra, VS Ambassadeur voor Nederland en Alexandra Jankovich, een van de oprichters van het prijswinnende strategische digital transformation consultancybureau SparkOptimus.

Alexandra Jankovich (SparkOptimus) in discussion with leaders

Inhoudelijke bijdragen

Samen met verschillende executives leverde Jankovich een belangrijke bijdrage aan het event. Zo verzorgde ze de ‘Leadership in disruptive times’-sessies en nam interviews af met drie bestuurders – André Hoffmann, Vice-Chairman of the Board bij Roche; Petri Hofsté, Lid van de Supervisory Board bij Rabobank, Achmea, Fugro en Pon; en tot slot Benoît Coquart, de Chief Executive Officer van Legrand.

De gesprekken richtten zich vooral op de ‘lessons learned’ gedurende de huidige crisisperiode en draaiden daarnaast om diverse andere opkomende thema’s, waaronder purpose, duurzaamheid en innovatie.

André Hoffmann deelde onder meer zijn visie op ‘business als kracht voor het goede’, zijn betrokkenheid binnen het onderwijsdomein en het belang van het hanteren van een langetermijn-mindset in de snel veranderende wereld.

Petri Hofsté sprak op haar beurt over hoe bedrijven ook in deze onzekere tijden investeerders kunnen blijven aantrekken, en wat de implicaties van de huidige veranderingen in het landschap zijn voor onderwijssystemen.

En Benoit Coquart legde uit hoe zijn bedrijf data en artificial intelligence inzet om klanten te bedienen, sprak over verschillende aanpakken voor duurzaamheid en deelde zijn visie op ‘employee empowerment’.

Het interview met André Hoffmann, Vice-Chairman of the Board bij Roche:


Het interview met Petri Hofsté, Lid van de Supervisory Board bij Rabobank, Achmea, Fugro en Pon:


Het interview met Benoît Coquart, Chief Executive Officer van Legrand: