Martien van den Akker sluit zich aan bij Virtual Sciences

12 november 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Virtual Sciences heeft de ervaren IT-consultant Martien van den Akker aangetrokken.

De afgelopen twaalf jaar werkte Van den Akker voor Darwin IT Professionals, waar hij zich vooral richtte op Oracle advies, migraties en implementaties. Hij mag zich sinds 2011 zowel een Oracle Certified SOA Practitioner als een Oracle Certified BPM Implementor noemen. Drie jaar geleden kwam daar tevens de ‘Oracle ACE’ certificering bij.

Van den Akker is een specialist in integraties met Oracle technologieën, vooral Oracle SoaSuite (BPEL PM, ESB), Oracle Integration B2B, Oracle Streams, Weblogic en Oracle Service Bus. “Als integratiespecialist help ik klanten met het maken van de juiste keuzes in integratie-architectuur (Service Oriented Architecture) en help ik hen optimaal gebruik te maken van Oracle systemen en tools”, zo legt hij uit.

Martien van den Akker, Virtual Sciences

Zijn overstap naar Virtual Sciences, een werkmaatschappij van Conclusion, heeft vooral te maken met zijn wens om een bredere rol in te nemen binnen het digitale transformatielandschap. “Ik leer graag buiten de gebaande Oracle paden. Bij Virtual Sciences krijg ik deze kans.” Zo zal hij zich onder meer ook gaan verdiepen in Red Hat Fuse en Active MQ. “Over drie jaar zie ik mezelf ook als een sparringpartner bij deze oplossingen.”

Van den Akker is inmiddels een maand aan de slag. Op LinkedIn laat hij weten dat hij “al veel kennis heeft opgedaan”. En, “het heeft me ook veel plezier gebracht. Een goed vooruitzicht.”

Virtual Sciences is een specialist in datagedreven werken, en houdt zich vooral bezig op het gebied van infrastructuur en IT-integratie. Het bedrijf heeft bovendien een managed services oplossing voor bedrijfskritische informatiestromen. Tot de klantenkring behoren grote bedrijven in sectoren als de financiële sector, automotive, transport, mobiliteit, retail en de (semi-)overheid.