Nederlandse softwarebedrijven voegen zich bij Duitse adesso

05 november 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Drie Nederlandse softwareontwikkelaars zijn overgenomen door Het Duitse beursgenoteerde bedrijf adesso Group.

De drie deals zijn begeleid door Marktlink, dat kantoren heeft in zowel Nederland als Duitsland. Volgens Fredrik Jonker, partner bij het M&A kantoor, leveren de deals en krachtenbundelingen een win-win op voor alle partijen.

 Voor Blue4IT, Codesquad en Bluefront (allen zijn volledig gespecialiseerd in front-end, back-end en architecture met Java en maakten hiervoor deel uit van Blue Group IT) levert de samenvoeging met adesso Group een grotere schaal op. Ook kunnen de partijen profiteren van de internationale footprint van adesso Group – het beursgenoteerde bedrijf, dat een omzet genereert van €450 miljoen, telt ruim 4.200 medewerkers, die werkzaam zijn vanuit locaties verspreid door heel Europa.

Nederlandse softwarebedrijven voegen zich bij Duitse adesso

In Nederland is adesso Group sinds de zomer van vorig jaar actief. De praktijk wordt geleid door Jan Heuker, een voormalig consultant die daarvoor jarenlang bij Projective actief was. “De bundeling van krachten levert een uitstekende symbiose op waarin beide partijen kunnen profiteren van elkaars kennis en kunde”, zegt Heuker.

Voor de Duitsers ligt de deal in lijn met hun internationale groeistrategie. Het bedrijf heeft de ambitie om een serieuze speler op de Nederlandse markt te worden, maar heeft te maken met de forse concurrentie voor programmeurs. Het opkopen van bedrijven was dan ook de meest effectieve manier om het team te versterken.

Alle 43 medewerkers van Blue4IT, Codesquad en Bluefront maken de overstap naar adesso Group. De directeuren van de drie softwarebedrijven houden een minderheidsbelang.

Volgens Marktlink dealmaker Jonker kunnen er de komende tijd meer transacties verwacht worden in de Nederlansde IT-sector. “De digitaliseringsslag is nog in volle gang en zal nog jaren duren. De IT is daarom een van de snelstgroeiende sectoren van ons land en tegelijkertijd nog zeer gefragmenteerd.”