Hot ITem brengt datagedreven bedrijfsvoering in kaart

28 oktober 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Hot ITem heeft een benchmark gelanceerd die als doel heeft om de stand van zaken van datagedreven werken binnen de bedrijfsvoering in kaart te brengen. 

Datagedreven werken is een van de meest toegepaste manieren voor organisaties om hun prestaties te verbeteren. Een gebied waar het hebben van slimmere inzichten door data kan leiden tot forse winst is in de bedrijfsvoering. Met behulp van datagedreven inzichten kan de uitvoering van primaire en secundaire processen naar een hoger niveau worden getild. Net zo belangrijk als strategische inzichten, die ook aan de basis staan van betere besluitvorming.

Vorig jaar onderzocht Hot ITem voor de eerste keer hoe ver organisaties staan in hun reis naar een datagedreven bedrijfsvoering en welke uitdagingen ze tegenkomen bij het creëren van waarde uit data. Het adviesbureau stelt dat zo goed als alle organisaties actief bezig zijn met het onderwerp, maar dat 8 op de 10 daarvan nog in een prille fase zijn qua volwassenheid.

De belangrijkste toepassingsgebieden van datagedreven werken binnen de organisatie waren het verbeteren en versnellen van de processen, het ondersteunen van de strategische besluitvorming, het vergemakkelijken van administratieve taken, en het vernieuwen van de customer journey. 

Ondertussen is er veel veranderd in de markt – de Covid-19 pandemie, de daarmee gepaarde economische crisis, de noodzaak om remote en digitaal te werken, en tal van verschuivingen die zichtbaar zijn in het consumentenlandschap. Voor Hot ITem reden om opnieuw de stand van zaken onder de loep te nemen en de voortgang ten opzichte van vorig jaar vast te stellen. 

Leidinggevenden en professionals die datagedreven werken worden uitgenodigd om deel te nemen aan de survey. Het invullen van de survey duurt circa 8 minuten, maar daar krijgen deelnemers ook wat voor terug. Als het eindrapport af is, dan krijgen ze het complete rapport als eerste toegestuurd.

Vul de survey in: Meedoen met de benchmark kan op deze pagina.

Het eindrapport zal de uitkomsten van de survey belichten, aangevuld met pragmatische lessons learned om succesvol te zijn in datagedreven werken.

Wat is datagedreven werken?

In een datagedreven organisatie werken volgens Hot ITem “mensen, processen en technologie effectief samen om op basis van feiten, in plaats van onderbuikgevoel of politiek, besluiten te nemen en processen goed uit te voeren”. Het vakgebied is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen, omdat er veel nieuwe technologie beschikbaar is gekomen die het analyseren van big data mogelijk maken. Anderzijds kunnen organisaties niet achterblijven bij de rest en is datagedreven een must om competitief te blijven.