Hoe is het om te werken bij Prowareness?

06 juli 2016 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hoe is het om te werken bij Prowareness? Een gesprek met leiders, consultants en coaches van het trainingsbureau uit Delft.

Prowareness helpt bedrijven bij hun uitdagingen op het gebied van software development. Dit doen ze door projecten op te pakken of opdrachtgevers te begeleiden om de ‘Agile’ manier van werken binnen de eigen organisatie in te voeren. Het trainingsbureau levert een breed aanbod van gecertificeerde trainingen door Scrum.org, Scaled Agile, LeanKanban University, LeSS, en APMG-International. Prowareness is exclusief Partner in Principle van Scrum.org.

"Wat het leuke aan Prowareness is, is dat we zelf proberen om het meest agile bedrijf ter wereld te worden", trapt Rini van Solingen, CTO bij Prowareness af. "Dat betekent dat we werken met mini-companies, waarin iedereen verantwoordelijkheid kan nemen en de ruimte kan pakken die er is, niet alleen in het werk, maar ook in de beloning, zelfs tot en met aan aandelen toe.”

Ruimte en vrijheid voor eigen ideeën

Die ruimte om de eigen loopbaan vorm te geven en om eigen ideeën te mogen realiseren, waardeert ook Wouter van der Meer, Agile coach bij Prowareness: “Wat ik heel erg mooi vind is dat ik heel veel vrijheid krijg in mijn rol, en dat als ik een idee heb waar ik voor wil gaan, ik daar de ruimte voor krijg. Dan is 'the sky the limit' en kan je ervoor zorgen dat je echt doet wat je zelf graag wilt.”

Cleo Kampschuur, Agile medewerker bij Prowareness, is het met hem eens: “Als starter wordt je binnen Prowareness serieus genomen. Je krijgt de kans om te doen en te laten wat je zelf wil, en zo je eigen ondernemer te worden."

Ook Derk Zeger, die vijf jaar geleden begon als commercieel trainee binnen Prowareness, kan dit beamen. Inmiddels is hij eindverantwoordelijk voor de regio Amsterdam: "Dat wil zeggen dat ik als ondernemer een eigen bv leidt binnen Prowareness", licht hij toe.

Van elkaar leren, en continu verbeteren

"Een van de leukste dingen van het werken bij Prowarenes," zo vertelt Technische Agile consultant Maarten Kossen, "is het feit dat je samen met collega's bij een klant zit. Dat stelt je in staat om heel veel impact bij een klant te hebben, omdat je constant met je collega kunt sparren. Het stelt je ook in staat om van elkaar te leren, zodat je elke dag een klein beetje beter kunt worden, waar uiteindelijk ook de klant van profiteert."

Het leerelement, herkent ook Van der Meer, die vertelt over zijn werkzaamheden: "Als ik kijk naar een gemiddelde week, die er eigenlijk niet is, ben ik ongeveer drie dagen bij een klant, geef ik 1 dag in de week training, en ben ik een dag in de week op kantoor, waar ik met mijn collega's samenwerk aan onze strategische propositie, waar we elkaar beter maken en waar we continu van elkaar aan het leren zijn en onzelf beter in de markt aan het zetten door innovatieve ideeën te verwezenlijken."

Kossen vult aan: "Elke dinsdag komen we bij elkaar op kantoor hier in Delft. En dat is vooral om van elkaar te leren maar ook om Prowareness verder te helpen. Zo krijgen we een keer per maand 4 uur de tijd om juist niet te werken, om juist bezig te zijn met dingen waar je zelf een passie voor hebt. Ook hebben we Gildesessies, waar je eigenlijk elk mogelijk onderwerp wat je kunt bedenken, kan pitchen, en zo aan collega's het onderwerp verder uit kan diepen. Dat stelt ons in staat om continu te blijven verbeteren en te blijven leren.”

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Jeroen Schroen, Agile education advisor bij Prowareness, waardeert de uitstekende “mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling” en de “doorgroeimogelijkheden” binnen het kantoor. Kossen is het met hem eens: "Een van de dingen die mij persoonlijk heel erg heeft laten groeien bij Prowareness is de 'Techtalk'... dat is een evenement wat we een keer in de maand organiseren en waarbij we een grote groep mensen hier bij elkaar proberen te krijgen op kantoor, om het over diverse technische onderwerpen te hebben.”

Teamcultuur, ondernemerschap en afwisseling

Gevraagd hoe de cultuur binnen Prowareness eruitziet, geeft Van Solingen aan: "De cultuur van Prowareness, is er een van aanpak, in een team gezamenlijk een resultaat neerzetten. Transparant zijn, over wat goed gaat, maar ook over wat beter kan. Ja, en dat is gewoon hartstikke leuk, met z'n allen, samen een mooi resultaat neerzetten voor klanten en leren van wat we doen.” Volgens Van der Meer is het bij Prowareness “wel gewoon echt hard werken”, maar er staat ook wel “heel veel lol tegenover”. “En dat is voor mij wel een heel belangrijke balans. Hard werken, maar veel lol, dus work hard, play harder, is het voor mij.”

Van Solingen wijst verder op het afwisselende karakter van het werk bij Prowareness: “Iedere zes maanden werk je bij een nieuw Prowareness, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en steeds meer werken aan je eigen ondernemerschap , om steeds beter te worden en nog steeds leukere en mooie resultaten neer te zetten." Van der Meer vult aan: "We zorgen ervoor dat de kwaliteit van dienstverlening een stuk hoger wordt en dat uiteindelijk alle dingen die we hier met elkaar bespreken, die we hier met elkaar uitvinden, weer bij klanten kunnen toepassen."

“Daarnaast groeien we zelf ook. We zijn continu op zoek naar mensen die daar aan mee willen helpen, die mee willen ondernemen, om van dit bedrijf het mooiste en meest agile bedrijf ter wereld te maken”, besluit Van Solingen.