Conclusion AFAS Solutions ontzorgt AFAS-implementaties

22 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion AFAS Solutions helpt klanten met de implementatie van de softwarepakketten van AFAS. “We zijn de partner voor advies over en uitvoering van implementaties, optimalisaties en professioneel beheer”, legt Sebastiaan Leeuwenkamp, Directeur van Conclusion AFAS, uit. 

Een van de belangrijke diensten waar Conclusion AFAS Solutions zijn klanten mee helpt, is de migratie naar AFAS producten, zoals AFAS Profit of AFAS Online. Terwijl dit voor de gemiddelde lezer wellicht overkomt als een routine taak – zet data over en neem een nieuw systeem in gebruik – blijkt in de praktijk dat het lang niet altijd zo makkelijk is om een dergelijke opdracht succesvol door te voeren, en daarbij de lopende bedrijfsvoering niet te verstoren.

Migraties zijn een vak apart

“Het klinkt eenvoudig, maar het wordt regelmatig onderschat”, meent ook Leeuwenkamp, die sinds 2009 verbonden is aan Conclusion. “Met als gevolg dat tijdslijnen of budgetten worden overschreden, of dat er niet wordt voldaan aan de vooraf gestelde kwaliteitsnormen.” Volgens de directeur is de transitie van een oud naar een nieuw systeem een vak apart. “Want verreweg de meeste bedrijven hebben deze kennis niet standaard in huis, omdat ze dit simpelweg niet regelmatig doen.”
Conclusion AFAS Solutions ontzorgt AFAS-implementatiesBelangrijke activiteiten die tijdens zo’n migratie worden opgezet, omvatten het ontwerpen van de nieuwe processen en systemen, het toewijzen van rollen en verantwoordelijkheden in het systeem, en het testen van de systeemconfiguratie om er voor te zorgen dat het systeem solide is en doet wat ervan verwacht wordt. De migratie van data is nog zo’n thema dat van groot belang is, geeft Leeuwenkamp aan: “De data van het huidige systeem zal naar het nieuwe systeem moeten worden overgezet.”

Sterk trackrecord

Conclusion AFAS Solutions specialiseert zich in deze thema’s en heeft in de afgelopen jaren tientallen grote en middelgrote organisaties ondersteund bij de implementatie van AFAS software. “We zijn een partner met kwaliteit, expert op het gebied van AFAS Software, en in staat een onderbouwd advies te verstrekken en ondersteuning te bieden”, geeft Leeuwenkamp aan. 

Een van de klanten die Conclusion AFAS Solutions onlangs heeft geholpen bij een dergelijke migratie, is Marshoek, een administratieve dienstverlener voor retailers. Leeuwenkamp: “In dit project zijn ruim 40.000 medewerkers verdeeld over 375 werkgevers in 275 omgevingen geconverteerd naar één AFAS Payroll Cloud omgeving gehost door AFAS Online. Deze transitie moest binnen drie dagen gerealiseerd worden, zodat de betreffende medewerkers één dag later direct een nieuwe loonstrook konden ontvangen.”

Het gebruik van tooling was een van de belangrijkste succesfactoren binnen het project. Op basis van zijn “sterke trackrecord” beschikt Conclusion AFAS Solutions, zo legt Leeuwenkamp uit, over allerlei in eigen huis ontwikkelde tools, die ervoor zorgen dat handmatige handelingen tot een minimum beperkt worden: “De tooling biedt de mogelijkheid om binnen HR bijvoorbeeld óók historische gegevens mee te nemen. Dit komt de kwaliteit en snelheid ten goede, zo werkten de standaard AFAS dashboards direct na de conversie.”