BMC introduceert tak voor opleidingen en trainingen

24 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BMC, een adviesbureau en detacheerder voor het publieke domein, heeft een opleidingstak gelanceerd. 

De zakelijke dienstverlener is al meer dan 35 jaar actief binnen de volle breedte van de publieke sector. De adviseurs en professionals van het bureau ondersteunen ministeries, provincies, gemeenten en allerlei (semi-)publieke instellingen bij maatschappelijke vraagstukken en complexe opgaven. Denk hierbij aan opgaven zoals de energietransitie en duurzaamheid, de participatiewet, de invoering van de naderende Omgevingswet of tal van continue transformaties in het onderwijs, de jeugdhulp, werk & welzijn en de zorg.

Al deze ontwikkelingen vragen om kennis en kunde. In een tijd waarin technologie alsmaar belangrijker wordt – nieuwe technologie maakt immers innovatie mogelijk en het verbeteren van de dienstverlening – valt hier steeds vaker ook digitale kennis onder. De adviseurs en trainers van BMC helpen overheidsprofessionals met het opdoen van deze benodigde kennis. “BMC heeft als visie om de publieke sector te helpen verbeteren. Hiermee kunnen we onze impact verder vergroten”, zegt Pieter Vermaas, de algemeen directeur van BMC.BMC introduceert tak voor opleidingen en trainingen Het bureau heeft volgens Peter van Biemen, initiatiefnemer van BMC Opleidingen, een unieke positie in de markt om professionals te helpen met hun vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling: “BMC werkt met trainers die als geen ander de dagelijkse praktijk van de professionals kennen. Naast hun rol als trainer, werken zij namelijk als adviseur bij organisaties met publieke taken. Alle trainers zijn geschoold in het trainersvak en beschikken over de juiste didactische vaardigheden en zetten verschillende werkvormen in om professionals in de publieke sector verder te helpen.” 

BMC is al een aantal jaar actief met het verzorgen van trainingen – en de opleidingen van BMC zijn sinds 2016 Cedeo-gecertificeerd – maar het adviesbureau heeft nu besloten om alle leeractiviteiten centraal onder te brengen in een afzonderlijk opleidingscentrum.

De eerste opleidingen van het nieuwe centrum gaan in september 2020 van start. Het aanbod richt zich in eerste instantie op financiën, bedrijfsvoering, human resources, onderwijs, jeugd en persoonlijk leiderschap. Vervolgens wordt het curriculum geleidelijk uitgebreid naar meerdere werkvelden. Tegen het einde van het jaar streeft het bureau ernaar ruim 50 trainingen en opleidingen te kunnen aanbieden.

Hoewel veel van de trainingen volledig corona-proof zijn ontwikkeld (online), gelooft het bureau wel in een blended aanpak – een combinatie van e-learning en klassikaal leren. “De meeste vaardigheidstrainingen bieden we blended aan”, besluit Vermaas.