SMRTR en Specialisterren bundelen RPA-dienstverlening

20 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SMRTR, een boutique adviesbureau dat zich focust op process automation, heeft een samenwerking gesloten met Specialisterren.

De twee bedrijven bundelen hun krachten op het snijvlak van procesoptimalisatie, robotic process automation (RPA) en artificial intelligence (AI). Door het partnership kan SMRTR use cases voor automatisering identificeren en ontwerpen, waarna Specialisterren vervolgens helpt bij het realiseren van de ‘robots’, of digitale collega’s, zoals de twee bedrijven het in hun gezamenlijke persbericht omschrijven.

SMRTR

SMRTR werd vorig jaar opgericht en is gevestigd in Breukelen. Het bedrijf helpt klanten met het slimmer maken van processen door middel van automatisering. Het bedrijf heeft vooral opdrachten uitgevoerd op het gebied van RPA, maar levert ook trainingen over het onderwerp.

Voor klanten onderzoekt SMRTR op basis van bedrijfsdoelstellingen waar en hoe processen efficiënter kunnen worden ingericht. Kansen zijn er volop volgens het bureau, want “digitale collega’s kunnen veel opleveren op de plekken waar activiteiten te veel tijd en energie kosten”. Het gaat hierbij vooral om repetitieve handelingen zoals data-invoer en dossieropbouw. Met als resultaat dat medewerkers zich meer kunnen richten op waardetoevoegende taken.

SMRTR en Specialisterren bundelen RPA dienstverlening

Specialisterren

Dan komt Specialisterren in beeld. Dit bedrijf uit Utrecht is gespecialiseerd in het bouwen en testen van software en applicaties, en heeft al een staat van dienst in RPA weten op te bouwen. Zo is Specialisterren sinds vorige maand een gecertificeerd partner van UiPath – een leverancier van een van de meest gebruikte RPA-oplossingen wereldwijd. 

Specialisterren bouwt een digitale collega en test deze vervolgens uitgebreid, zodat de klant er zeker van kan zijn dat de digitale collega ook daadwerkelijk naar wens functioneert. Na de oplevering van de robot zorgt Specialisterren ook voor het onderhoud en continue ontwikkeling. 

“Met deze samenwerking profiteren onze klanten van een verdere acceleratie van hun digitale transformatie”, aldus de twee bedrijven. “Met als resultaat een ‘digitale collega’ die ervoor kan zorgen dat medewerkers een hogere productiviteit ervaren en zich meer kunnen focussen op waardetoevoeging.”

Door deze samenwerking is de totale expertise die nodig is voor de inzet van RPA beschikbaar uit eenzelfde hand. “Samen zorgen SMRTR en Specialisterren voor dé oplossing, waardoor men zich weer kan focussen op het werk wat ertoe doet en niet meer alle administratieve werkzaamheden daaromheen hoeft te doen”, aldus Chris Vinke van SMRTR.