Conclusion werkt samen met Utrechts softwarebedrijf Axual

31 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Conclusion heeft een partnership gesloten met Axual, een klein softwarebedrijf uit Utrecht dat bedrijven ondersteunt met big data-vraagstukken.

Axual werd opgericht in 2015 en voorziet klanten van een platform dat realtime data streaming mogelijk maakt. De vraag naar dit soort software is sterk aan het groeien, nu organisaties steeds vaker willen profiteren van de kracht van big data voor baanbrekende inzichten, of om hun klantervaring of interne processen te verbeteren. 

De afgelopen vier jaar heeft Axual tal van grote bedrijven in de financiële sector en energiemarkt de tool zien omarmen. Zo gebruikt de Rabobank het Axual Platform om zijn bedrijfsdata te faciliteren voor het verbeteren van fraudedetectie. Ook ABN Amro behoort tot de klantenkring van het softwarebedrijf, dat inmiddels zo’n 20 professionals telt. 

Conclusion werkt samen met Utrechts softwarebedrijf Axual

Het systeem van Axual levert een infrastructuur die data samenbrengt vanuit uiteenlopende delen van de organisatie, waaronder uit ERP-systemen en applicaties in zowel de cloud als on-premise. Door gebruik te maken van de Apache Kafka-technologie kunnen gebruikers connecten met data, deze consolideren en analyseren en vervolgens datastromen ontwikkelen voor specifieke vraagstukken. Hiermee krijgen ze realtime inzicht in de belangrijkste gebeurtenissen binnen het bedrijf. 

Conclusion is zelf ook klant van Axual. Vorig jaar vroeg Eneco de zakelijke dienstverlener om te helpen bij de ontwikkeling van een Event Streaming Platform (ESP), waar het energiebedrijf continu datastromen kan verzamelen en verwerken. Om het platform te bouwen zocht Conclusion toen een samenwerking met Axual.

Dat gebeurde tot volle tevredenheid van beide partijen, want inmiddels is de samenwerking geformaliseerd. Jeroen van Disseldorp, CEO van Axual, zegt hierover: “De kracht van deze samenwerking is de creatieve combinatie van de verschillende diensten die we aanbieden als Conclusion en Axual. Axual levert realtime streaming software en Conclusion levert expertise op het gebied van bedrijfskritische processen en platformen. Hiermee kunnen we onze klanten beter bedienen.”

Robert Schras, Client Director bij Conclusion, vult aan: “Met Axual hebben we een goede partner aan onze zijde om onze klanten nog beter te kunnen ontzorgen op het gebied van data.”