Yvonne Vlasman benoemd tot partner bij Grant Thornton

07 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vier maanden na zich bij Grant Thornton te hebben aangesloten, is Yvonne Vlasman benoemd tot partner.

Met ingang van 1 juli 2020 is Vlasman benoemd tot partner in de Valuation, Investigation & Dispute Services-praktijk van het accountants-en advieskantoor. Vlasman gaf sinds 1 maart leiding aan deze praktijk, die klanten helpt met onder meer waarderingen van bedrijven en financiële vraagstukken, speurwerk naar mogelijke fraude en ander wangedrag, en fungeert als intermediair bij financiële geschillen. 

Vlasman is al meer dan dertig jaar actief in het veld. Ze ziet dat in het huidige klimaat steeds meer aandacht uitgaat naar dit onderwerp. “De maatschappelijke verontwaardiging over bedrijven die betrokken zijn bij fraude of die op andere wijze de wet overtreden is groter dan ooit. Juist in deze tijden is er behoefte aan zorgvuldig, gedegen en onafhankelijk onderzoek om alle relevante feiten boven water te krijgen als het mis is gegaan”, geeft ze aan.Yvonne Vlasman, Partner, Grant ThorntonVoor Vlasman is de stap naar partner niet nieuw. Eerder werkte ze enkele jaren als zelfstandig adviseur in het vak en bekleedde ze vergelijkbare partnerrollen bij zowel EY als KPMG. Bij EY was ze partner binnen de Fraud Investigation & Dispute Services-serviceline van het kantoor, en bij KPMG werkte ze eerder als partner in de Forensic & Integrity-praktijk, waarmee ze destijds de eerste vrouwelijke partner was binnen de groep. 

Ze volgt nu in de voetsporen van Peter Schimmel, die hiervoor namens de praktijk een zetel had in het partnerteam van Grant Thornton. Hij liet eerder weten alle vertrouwen te hebben in de capaciteiten van Vlasman: “Grant Thornton heeft een topper binnengehaald. Yvonne is een ervaren forensisch accountant met partnerervaring die bovendien een expert is op het gebied van fraudebeheersing en diepgaande kennis heeft wat dat gebied betreft binnen de accountantscontrole.” 

Marcel Welsink, de CEO van Grant Thornton in Nederland, laat op LinkedIn weten “verheugd” te zijn met haar toetreding: “Forensic & Investigation is een belangrijk focusgebied voor ons en met jou erbij weet ik zeker dat we bedrijven ‘future fit’ kunnen maken.”