Forensisch expert Yvonne Vlasman versterkt Grant Thornton

27 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft zijn team versterkt met forensisch expert Yvonne Vlasman. Ze is aangesteld als hoofd van de Valuation, Investigation & Dispute Services praktijk van het accountants- en advieskantoor.

Yvonne Vlasman is een ervaren bestuurder en manager met uitgebreide ervaring op het snijvlak van accountancy, forensische accountancy en human resources. Ze kan terugkijken op een loopbaan van meer dan dertig jaar, en bekleedde eerder partnerrollen bij EY en KPMG.

Bij Grant Thornton neemt Vlasman het stokje over van Peter Schimmel, een ervaren bestuurder die na tien jaar afscheid neemt van het bureau om zich op een nieuwe (vooralsnog niet nader bekendgemaakte) uitdaging te gaan richten.

Op LinkedIn toont Schimmel zich verheugd over de benoeming van Vlasman. Zo geeft hij aan: “Ik ben er zeer trots op de best denkbare opvolger te mogen aankondigen…” De komende maanden zal Schimmel formeel alle verantwoordelijkheden en taken overdragen.

Yvonne Vlasman, Partner bij Grant Thornton

Over de kwaliteiten van Vlasman, zegt Schimmel verder: “Yvonne is een ervaren forensisch accountant met partner ervaring bij KPMG en EY, die bovendien een expert is op het gebied van fraudebeheersing en diepgaande kennis heeft wat dat gebied betreft binnen de accountantscontrole. Zij is bovendien een bijzonder warme persoonlijkheid met uitmuntende leidinggevende capaciteiten. Grant Thornton heeft een topper binnengehaald!”

In een reactie op het compliment bedankt Vlasman Schimmel voor zijn “mooie woorden” en geeft tot slot aan: “Ik ga mijn uiterste best doen om jouw legacy eer aan te doen!”

Naast haar nieuwe rol binnen Grant Thornton, is Vlasman ook enkele jaren betrokken bij de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Zo is ze actief als Programmamanager Fraude en werkt als trainer voor de verplichte training Frauderisicofactoren van de NBA. Ook maakt ze deel uit van de Werkgroep Fraude, een werkgroep die als doel heeft het verkleinen van de verwachtingskloof inzake de rol van de accountant ten aanzien van fraude.

Vlasman begon haar loopbaan bij KPMG, waar ze werkzaam was in audit, human resources en forensisch onderzoek. praktijken. In 2011 werd Vlasman benoemd als eerste vrouwelijke partner van de Forensic & Integrity praktijk, waar ze leiding gat aan het Forensic Investigations Team.

In 2014 maakte Vlasman de overstap naar EY, waar ze als Partner leiding gaf an de praktijk voor Fraud Investigation & Dispute Services en later aan de Professional Practice praktijk. De afgelopen periode werkte Vlasman als zelfstandig adviseur.

Grant Thornton heeft in Nederland circa 550 professionals actief vanuit 9 vestigingen door het land.