Vanberkel Professionals voegt GRC-tool van Naris toe aan diensten

07 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Vanberkel Professionals, een financiële dienstverlener voor de publieke sector, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met softwareleverancier Naris.

“Afzonderlijk zijn wij sterke spelers, maar met dit partnership maken we een vuist in de markt”, zegt Bob van Berkel, Directeur van Vanberkel Professionals.

Het bedrijf dat hij in 2007 oprichtte is een bureau dat adviseurs, managers, auditors en professionals levert aan instellingen in het publieke domein. Vanberkel Professionals werkt onder meer voor de Rijksoverheid en lokaal bestuur, evenals partijen in onder meer het onderwijs en de zorg.

Naris, dat is gevestigd op een steenworp afstand van De Grolsch Veste, de thuisbasis van voetbalclub FC Twente, levert een platform waarmee organisaties grip kunnen krijgen op hun governance, risicomanagement en compliance. Volgens de GEMMA-catalogus is Naris de meest gebruikte GRC-software binnen de Nederlandse overheid, terwijl ook provinciale overheden en woningcorporaties de tool in huis hebben gehaald.

Vanberkel Professionals voegt GRC-tool van Naris toe aan diensten

Door de krachtenbundeling krijgt Vanberkel Professionals beschikking over de tool, waarmee het zijn finance-diensten naar een hoger niveau kan tillen.

“Vooral op het gebied van rechtmatigheidsverantwoording binnen de financiële processen en internal audit kunnen we onze klanten nu beter ondersteunen”, zegt Ismael El Bazourh, Directeur bij Vanberkel Professionals. “Met de GRC tool van Naris hebben organisaties beter zicht op hun risico’s en kunnen ze aantoonbaar maken dat in ‘in control’ zijn.”

Gevraagd waarom is gekozen voor Naris, met tal van andere oplossingen in de markt, wijst El Bazourh op Naris’ marktleiderspositie, de inhoudelijk klik met de proposities van Vanberkel Professionals en het goede gevoel dat ze kregen na gesprekken met de directeuren van Naris, Robert ’t Hart en Erik van Marle.

Terwijl de nadruk in eerste instantie ligt op partijen in het lokaal bestuur, willen de twee partners geleidelijk hun gezamenlijke dienstverlening uitbouwen naar ministeries en het bredere publieke domein.

De samenwerking tussen Vanberkel Professionals en Naris heeft een looptijd van drie jaar.