KPMG doneert robots en tablets aan startup RobotWise

26 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG steunt startup RobotWise met een geldbedrag om het verzorgen van interactief onderwijs op Nederlandse scholen te verbeteren. Met de financiële injectie zal RobotWise ruim veertig educatieve robots en tablets gaan aanschaffen.

RobotWise uit Amstelveen biedt interactieve workshops voor scholen en organisaties, terwijl het bedrijf daarnaast lesprogramma’s ontwikkelt voor tal van onderwijsvormen. “Wij richten ons op talentontwikkeling met robots waarbij ‘socializing through technology’ de rode draad is”, laat de startup weten op zijn website. Tot de klanten behoren vele Nederlandse onderwijsinstellingen, maar ook grote bedrijven zoals Rabobank.

“In de ogen van RobotWise is het niet alleen van belang dat kinderen met computers leren omgaan”, zegt Ashnie Bisalsingh, Head of Corporate Responsability bij KPMG. “Deze organisatie helpt leerlingen ook om hun sociale en emotionele vaardigheden verder te ontwikkelen. Hiervoor schaft het bedrijf wereldwijd robots aan om vervolgens diverse lesprogramma’s te ontwikkelen.”

KPMG heeft RobotWise recent een geldbedrag geschonken, waarmee de startup in staat wordt gesteld interactieve workshops en lesprogramma’s voor verschillende soorten scholen en jeugdhulpinstellingen verder te ontwikkelen, aldus Bisalsingh: “Robotwise gebruikt onze financiële injectie om ruim veertig robots aan te schaffen, die in eerste instantie zullen worden ingezet op de Amstelveense Bloeiwijzer en de Amsterdamse Bascule.”KPMG doneert robots en tablets aan startup RobotWiseDe Bloeiwijzer is een openbare school voor speciaal basisonderwijs waar ieder kind wordt gezien en gehoord en ruimte en vertrouwen krijgt om te groeien, zegt Bisalsingh: “De Bascule is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, waar kinderen, jongeren en gezinnen met psychische problemen worden geholpen. Zij komen naar de Bascule voor poliklinische behandelingen, maar ook voor dagbehandeling of een klinische opname. Behandelaren van de Bascule gaan ook naar de plekken waar kinderen wonen en naar school gaan.”

Bisalsingh vervolgt: “Daarom is het belangrijk dat bijvoorbeeld de inzet van de robots voor het trainen van sociale vaardigheden zowel op school als in de jeugdhulp plaatsvindt en dat ze elkaar kunnen versterken. Met de inzet van de robots is het bovendien mogelijk om deze behandelingen ook op afstand uit te voeren, of binnen de instelling zelf met inachtneming van de maatregelen die van toepassing zijn in de anderhalvemetersamenleving.”

Tamar Neter, CEO en oprichter van RobotWise, is zeer verheugd over de samenwerking met KPMG: “Hierdoor zijn we nog beter in staat om onze missie te vervullen: kinderen kennis laten maken met de mogelijkheden van robots en ze tegelijkertijd sociale vaardigheden bijbrengen. Dat doen we niet alleen op school, maar via ons programma RobotWise@Home ook thuis. Dat is belangrijk, want het lijkt erop dat het onderwijs de komende tijd deels thuis en deels op school plaats zal gaan vinden.” 

Een langdurige traditie

De donatie aan RobotWise past volgens Bisalsingh perfect binnen KPMG’s programma voor maatschappelijke activiteiten. “In dat programma staat onderwijs centraal. KPMG vindt dat investeren in onderwijs de beste manier is om de economie en de samenleving blijvend sterker te maken.” En dat is bovendien conform de ‘lifelong learning’-doelstelling van de Verenigde Naties, zegt ‘Bisalsingh: “Wij ondersteunen maatschappelijke projecten die aan die doelstelling voldoen. De activiteiten van RobotWise sluiten hier goed bij aan.”

Daarnaast is KPMG van mening dat het belangrijk is dat iedereen perspectief heeft op werk en inkomen. “Bepaalde groepen in de samenleving hebben het minder makkelijk op dit gebied. Door de inzet van kennis en kunde van onze professionals draagt KPMG actief bij aan het verbeteren van de positie van deze groepen in de maatschappij en bevorderen we de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven”, besluit Bisalsingh.