Starters over het FlexIntens Young Professionals-programma

08 juni 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee jaar geleden bundelden FlexIntens en Salvéos de krachten om een Young Professionals-programma te lanceren. Twee ambitieuze starters die het traineeship hebben doorlopen vertellen over hun ervaringen.

Het FlexIntens Young Professionals-programma heeft als doelstelling om jong en gedreven talent te ontwikkelen met een ambitie binnen consultancy in het publieke domein. De young professionals gaan gedurende twee jaar aan de slag bij opdrachtgevers en volgen hiernaast een opleidingstraject waarbinnen diverse internationaal erkende certificaten worden behaald.

Organisatieadviesbureau Salvéos zorgt voor de projecten en voor de ontwikkeling van de consultancyvaardigheden. Ook worden de young professionals tijdens het gehele traject gecoacht door een ervaren consultant vanuit het bureau uit Oosterbeek.

Van communicatie naar projectmanagement

De eerste young professional die aan boord kwam is Talitha Lemmen. Zij heeft haar bacheloropleiding Communicatie behaald aan de Hogeschool Rotterdam met een specialisatie in Data Science. Na een succesvol afgerond afstudeeronderzoek voor Philips kwam ze in dienst bij FlexIntens Young Professionals.Talitha Lemmen en Ilja Smits - FlexIntensBinnen enkele weken kreeg ze haar eerste opdracht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, binnen het Programma Basisregistratie Ondergrond. Hier startte Talitha als communicatieadviseur. Daarnaast deed ze als communicatiemedewerker ervaring op binnen het Brabantse gemeentelijke samenwerkingsverband De6.

“Door de nieuwe omgevingen waar ik in terecht kwam, merkte ik dat mijn interesse verschoof naar projectmanagement”, vertelt Talitha. “Na het behalen van mijn Prince2-certificaten heb ik samen met mijn coach gekeken hoe we dit in praktijk konden brengen. Ik heb de kans gekregen binnen mijn huidige opdracht bij het Programma Basisregistratie Ondergrond de overstap te maken naar Junior Projectleider. Voor dit project verdiep ik me sinds kort in de olie- en gassector. Mijn drijfveer is het constant leren van nieuwe dingen en dat heb ik gevonden bij FlexIntens Young Professionals.”

Verschillende opdrachtgevers

In februari 2019 startte de tweede young professional, Ilja Smits. Ilja heeft na een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Radboud Universiteit een master Forensica, Criminologie en Rechtspleging gevolgd aan de universiteit van Maastricht. Gedurende haar master liep Ilja stage bij de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, een onderzoeksbureau dat rapporteert en adviseert aan de overheid over de aanpak van mensenhandel. Nadat haar afstudeerscriptie met succes was afgerond, kwam Ilja aan boord bij FlexIntens Young Professionals.

Na een eerste interne periode bij FlexIntens, heeft Ilja haar eerste opdracht gedaan bij jeugdzorgorganisatie Careyn, waar ze werkte als projectmedewerker en functioneel beheerder. Vervolgens heeft ze als managementondersteuner bij welzijnsorganisatie Bindkracht10 gewerkt en in de tussentijd ook haar Prince2-certificaten behaald. Momenteel is Ilja projectondersteuner bij de politie.

“Ik ben altijd breed georiënteerd geweest”, vertelt ze. “Na het afstuderen had ik weliswaar de meeste affiniteit met het veiligheidsdomein, maar ook het sociaal domein sprak me aan. FlexIntens biedt me de kans om me binnen beide domeinen te oriënteren en te ontdekken waar ik nu echt energie van krijg, en ondersteunt me daarin onder andere door een betrokken coach en de vrijheid om zelf invulling te geven aan het opleidingstraject dat ik wil volgen.”

Voortbouwend op de positieve ervaringen van trainees en opdrachtgevers, hebben FlexIntens and Salvéos de ambitie om het programma de komende periode verder uit te bouwen. “We willen nieuwe jonge talenten aantrekken,” zegt Sven Boogaard, directeur van FlexIntens Young Professionals.