Visverwerker Kennemervis neemt vegaproducent Bobeldijk over

08 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Kennermervis Groep (KVG) heeft Bobeldijk Food Group (BFG) overgenomen. De krachtenbundeling moet Bobeldijk in staat stellen zijn groei in de markt voor vegetarische producten te versnellen. De deal werd begeleid door adviseurs van Squarefield en Grant Thornton.

Bobeldijk startte in 1975 als slager maar heeft de focus de laatste jaren verlegd naar de productie van vegetarische en veganistische producten. De vlees- en visvervangers van Bobeldijk zijn onder de merknaam Vegafit te vinden in de schappen bij Albert Heijn. Met zijn nieuwe focus groeide het Deventerse bedrijf de afgelopen jaren snel.

Kennemervis levert verse, diepgevroren en voorbewerkte vis en visproducten. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van een internationaal familiebedrijf, beschikt naast zijn hoofdkantoor in voormalig vissersdorp Spakenburg over diverse vestigingen in Nederland en Denemarken.

“Wij zien om ons heen dat consumenten, markten en klanten continu in beweging zijn. Wij willen hier optimaal op in blijven spelen en zien goede kansen in het laten groeien van BFG als onderdeel van de familie van KVG bedrijven”, stelt Kennemervis-CEO Eugene Scholten. “Wij zijn er trots op dat we samen met Remko en zijn team de groei van BFG verder mogen ondersteunen.”

Visverwerker Kennemervis neemt vegaproducent Bobeldijk overDe twee bedrijven wijzen verder op hun complementaire afzetmarkten. Bovendien zijn dat “met activiteiten in vis en plantaardig twee sterke groeimarkten”.

“Wij zijn erg blij met de transactie met KVG die ons in staat stelt om te profiteren van de kennis over afzetmarkten die er binnen KVG is”, aldus Bobeldijk-directeur Remko Vogelenzang. “Als onderdeel van KVG zijn wij in de gelegenheid om onze ambitie ten aanzien van internationale groei significant te versnellen.”

Vogelenzang blijft aan als directeur van Bobeldijk, waarbij hij rapporteert aan Scholten. De overname zal geen invloed hebben op de werkgelegenheid, zo geven de fusiepartners aan.

Dealmakers

In het kader van de deal sloot Kennemervis ook een herfinanciering van zijn kapitaalstructuur af, en werd financiering opgehaald voor de overname van Bobeldijk. Corporate finance-specialist Squarefield trad op als de exclusieve M&A- en schuldadviseur voor Kennemervis. Edwin Nobels, Paul Huizinga en Sanne Simons verzorgden het M&A-advies. Samen met Gijs Beukers verzorgden Huizinga en Simons ook het schuldadvies.

Ook werd Kennemervis bijgestaan door Grant Thornton dat zowel de financiële als de fiscale due diligence ondersteuning verzorgde. Het team van Grant Thornton bestond uit Wilfred van der Lee, Adam Azulai en Florijn Diepstraten voor de financiële due diligence en Jurgen van Hattum, Henk Brinks en Parwesh Bissumbhar voor de fiscale due diligence.

Voor juridisch advies deed de koper een beroep op Evert Leemreis van Van den Herik & Verhulst Lawyers. Ondertussen werd Bobeldijk bijgestaan door Chris van Amersfoort van HBN Law & Taks.