Amerikaanse dienstverlener kiest voor ERP van Unit4

22 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aramark, een Amerikaanse dienstverlener op het gebied van voedsel, facilitair management en bedrijfskleding, gaat het ERP-pakket van het Nederlandse Unit4 implementeren.

Het bedrijf heeft gekozen voor het Unit4 Enterprise Resource Planning-pakket (voorheen bekend als Unit4 Business World) na een uitvoerig selectieproces. Didier Tensi, CFO van Aramark over de keuze voor Unit4: “Natuurlijk gaat het erom dat een ERP-systeem volledig voldoet aan onze wensen. Maar de persoonlijke en professionele aanpak vanuit Unit4 gaf de doorslag.” 

Goede culturele match

Het Nederlandse bedrijf wist zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrenten in de markt – vaak Amerikaanse grootmachten – door de “persoonlijke aandacht” van het account- en salesteam. “Vanaf het eerste moment was er een hele goede match tussen de culturen van beide organisaties, en dat is een belangrijke voorwaarde voor een succesvol project”, aldus Tensi. 

Het ERP-systeem van Unit4 zal na de go-live alle interne operaties van Aramark ondersteunen, waaronder inkoop, verkoop, HR en finance. Door van het huidige systeem te migreren naar het nieuwe, efficiëntere systeem, kan Aramark de efficiëntie binnen de verschillende afdelingen verhogen. 

Aramark kiest voor ERP van Unit4

Een aantal voordelen: doordat de invoer van data geautomatiseerd wordt, is er minder handmatig werk vereist. Hierdoor houden de werknemers meer tijd over voor taken met een hoge toegevoegde waarde. Ook ontstaat er een geïntegreerd financieel systeem, waardoor de finance-afdeling meer inzicht krijgt dankzij realtime-informatie. Daarnaast leidt slimmere automatisering tot lagere IT-kosten. En, “het huidige systeem past daarnaast niet meer bij de snelheid van onze klanten, en de snelheid waarmee wij zelf vooruit willen”, licht Bruno Beldars, Accounting Manager bij Aramark, toe. 

Het nieuwe ERP-pakket zal volgens planning tegen het einde van dit jaar in gebruik genomen worden. Unit4 neemt hierin ook de rol van IT-consultant op zich. Jérôme de Waele, Sales Consultant bij het IT-bedrijf, licht toe: “Wij helpen bij dit proces van begin tot eind zodat we niet alleen de leverancier zijn van de software.” 

Snellere implementatie

Unit4 zorgt naast de software en technische expertise voor het inbrengen van ‘industry best practices’ – het bedrijf kan bogen op een uitgebreide staat van dienst in de dienstverlenende sector. “Het voordeel van deze aanpak is dat er een snellere implementatie wordt gerealiseerd en er meer gestandaardiseerde processen ontstaan”, aldus De Waele.

Vorig jaar nam het beursgenoteerde FTI Consulting ook Unit4 in de arm ter ondersteuning van zijn financiële afdeling.