FTI Consulting neemt Unit4-systeem in gebruik voor finance processen

05 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse IT-dienstenbedrijf Unit4 heeft een belangrijke speler in de adviesbranche toegevoegd aan zijn klantenkring. FTI Consulting, dat een omzet draait van circa $2 miljard, heeft een Unit4-oplossing gekozen om zijn financiële afdeling te ondersteunen.

FTI Consulting is een van oorsprong Amerikaans adviesbureau met meer dan 4.700 werknemers die actief zijn in 28 landen. De consultants van het bedrijf werken samen met klanten aan hun meest urgente uitdagingen op het gebied van strategie, organisatie, finance, technologie en communicatie. 

Met als doelstelling om de interne bedrijfsvoering van het adviesbedrijf naar een hoger niveau te tillen, is het bureau bezig met een digitale financiële transformatie. “Als wereldwijd opererend adviesbureau hebben we een modern operationeel systeem nodig dat aan onze specifieke boekhoud- en factureringseisen voldoet”, zegt Gary Richardson, die als leidinggevende actief is binnen de finance afdeling van FTI Consulting. 

Na een zoekproces om het meest geschikte systeem te vinden, waarbij oplossingen van verschillende leveranciers werden geëvalueerd, viel de keuze op het systeem van Unit4. Het wereldwijde adviesbureau heeft het cloud-aanbod van Unit4 Business World geselecteerd op basis van zijn gecentraliseerde oplossing voor factureringspraktijken en efficiënte boekhoudmogelijkheden. 

FTI Consulting gaat over op Unit4-systeem als financiële cloudoplossing

Unit4 Business World is de Enterprise Resource Planning-softwareoplossing van Unit4. Het systeem biedt klanten de mogelijkheid een scala aan processen te beheren, zoals financiën, inkoop, projecten, personeelszaken en loonadministratie. Unit4 heeft ook een specifiek pakket voor professionele dienstverleningsorganisaties, die veelal opereren op basis van een meer projectmatige werkwijze. FTI Consulting heeft eveneens gekozen om Unit4 Prevero te implementeren, een module die corporate performance management en business planning tools biedt waarmee financiële teams analyses kunnen uitvoeren en betere voorspellingen kunnen doen.

Richardson, die sinds 2008 bij FTI Consulting werkt en in de Verenigde Staten is gevestigd, is zeer te spreken over het nieuwe samenwerkingsverband: “Unit4 levert de moderne cloudervaring die ons wereldwijde financiële team nodig heeft.” 

Mike Ettling, de CEO van Unit4, laat weten dat hij verheugd is om FTI Consulting te mogen toevoegen aan het portfolio van het bedrijf: “We zijn ongelooflijk trots dat een professionele dienstverlener zoals FTI Consulting met een wereldwijde reputatie in ons het vertrouwen heeft en voor ons kiest om bedrijfskritische services te leveren voor hun financiële praktijk door te kiezen voor een nieuwe bedrijfssoftware-ervaring via ons cloudservicesplatform.” 

Momenteel wordt het nieuwe systeem bij FTI geïmplementeerd. Welk adviesbureau als realisatiepartner is ingeschakeld en FTI Consulting en Unit4 ondersteunen bij de uitrol is op het moment van schrijven nog niet bekendgemaakt. Unit4 werkt samen met verschillende adviesbureaus tijdens dergelijke opdrachten, zoals met Baker Tilly, BearingPoint, Capgemini Invent, CGI, Improven en PwC.