Karin Kievit versterkt Cultuur & Erfgoed-team van BMC Advies

15 mei 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Karin Kievit Heeft zich aangesloten bij BMC Advies. Ze is gestart als Senior Adviseur binnen het Cultuur & Erfgoed-team.

Kievit heeft een lange staat van dienst binnen de cultuursector. Ze was adviseur en projectleider Cultuur en Beleving bij het Erfgoedhuis Zuid-Holland, interimmanager binnen de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming/Social Work bij de Haagse Hogeschool, adviseur bij Erfgoed Actueel en onderwijscoördinator en interim hoofd communicatie in de Rotterdamse museumsector.

Bovendien had Kievit vanaf 2007 haar eigen bureau, waarmee ze vele opdrachten deed binnen de cultuursector. Zo werkte ze als adviseur en projectleider bij vele musea, waaronder het Rijksmuseum (eerste fase Nachtwachtrestauratieproject), het nieuwe Museum Engelandvaarders in Noordwijk (oprichting en inhoud) en Museum Prinsenhof Delft (diverse tentoonstellingen en herinrichting).

Ook was ze vanuit haar bureau programmamanager voor het citymarketingproject Delfts Blauw en onderzoeker/adviseur voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast ontwikkelde ze projecten en verzorgde ze cultuureducatie aan professionals, onder meer voor Kunstgebouw Zuid-Holland en scholen, culturele instellingen en gemeenten in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit.

Eerder werkte ze ruim zevenenhalf jaar als projectleider/adviseur voor het ministerie van OCW. Ze begon haar carrière in 1991 bij het Historisch Museum Rotterdam, waar ze werkte als onderwijscoördinator en projectleider.
Karin Kievit, Senior Adviseur bij BMC AdviesHaar 30 jaar ervaring binnen de cultuursector brengt ze nu mee naar BMC Advies. “Mijn ervaring met conceptontwikkeling, verandermanagement, projectleiding, onderzoek en advies in de cultuursector zet ik graag ik binnen het multidisciplinaire team van BMC”, aldus Kievit. “Ik kan snel schakelen door wortels in de museumwereld en het onderwijsveld en werkervaring bij de lokale, provinciale en landelijke overheid. Graag werk ik op het snijvlak van beleid en praktijk, resultaatgericht met een vertaalslag naar diverse doelgroepen.”

“Met haar beleids- en praktijkervaring en recent afgeronde MBA-module Verandermanagement zal zij zich inzetten in een multidisciplinair team dat werkt aan complexe opdrachten”, vertelt BMC in toelichting op de komst van Kievit. “Daarbij zal zij vanuit haar rol een bijdrage leveren aan ontwikkelingen in de erfgoedsector op het gebied van cultuureducatie en participatie, en op het vlak van cultuurbeleid, sectorale analyses en visie- en strategieontwikkeling.”

Nadat Kievit haar nieuwe stap bekendmaakte op LinkedIn werd ze overspoeld door meer dan 100 felicitaties van oude en nieuwe collega’s en relaties. “Van harte welkom en mooie start gewenst!”, zegt Jasper De Wit, managing partner van BMC. Marco van Vulpen, tevens partner bij BMC en hoofd van het team Cultuur & Erfgoed, voegt toe: “We zijn blij met de komst Karin! Een prima versterking van onze praktijk.”