Handelsbureau Hellebeuk gekocht door Duitse branchegenoot

22 april 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met de overname van het Nederlandse technisch handelsbureau Hellebeuk, heeft het Duitse staalhandelbedrijf Buhlmann zijn aanwezigheid in de Benelux uitgebreid.

Buhlmann, dat werd opgericht in 1945, is vandaag de dag een van de grootste distributeurs en handelaars van staal ter wereld, met een magazijncapaciteit van ongeveer 55.000 ton. Het bedrijf levert onder meer stalen buizen, leidingen en accessoires aan klanten uit staalintensieve industrieën (denk aan energie, chemicaliën, olie en gas, offshore, scheepsbouw en machinebouw).

De overname van Hellebeuk biedt het Duitse industriële bedrijf meer voet aan de grond op de Nederlandse markt en voegt daarnaast een twaalfkoppig team toe aan het personeelsbestand. “Hellebeuk past perfect in onze bedrijvengroep. De hoge leveringsbeschikbaarheid en de snelle reactietijden, evenals de hoge kwaliteits- en servicestandaarden passen perfect bij ons dienstenportfolio”, zegt Christian Baum, Managing Director en CTO bij Buhlmann.

Handelsbureau Hellebeuk gekocht door Duitse branchegenoot

Hellebeuk, dat werd opgericht in 1963, is een technisch handelsbureau voor ronde, vierkante en rechthoekige buizen, stomplassen, schroefdraad- en persfittingen, kleppen, flenzen en andere accessoires. Het familiebedrijf heeft een vestiging in Valkenburg aan de Geul (nabij Maastricht) en een verkoopkantoor in Tiel (Gelderland). Het levert producten en diensten aan klanten in onder meer Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Frankrijk, Spanje, Hongarije en Italië.

Ondanks de huidige onzekere economische tijden, veroorzaakt door de coronapandemie, waarin veel bedrijven hun fusie- en overnames uitstellen, hebben Buhlmann en Hellebeuk besloten de deal wel af te ronden. Het nieuwe samenwerkingsverband onderschrijft volgens de twee partijen hun langetermijngeloof in synergieën, zegt Baum: “We kijken uit naar de samenwerking.”

Tijdens het dealtraject werden de aandeelhouders van het Nederlandse Hellebeuk geadviseerd door de M&A-experts van Aeternus Corporate Finance (Peter Joosten en Carlo Caria). Juridische ondersteuning werd geleverd door Thuis Partners (Nico van der Peet en Britta Zeschmann). Koper Buhlmann is bij het overnametraject juridisch ondersteund door Benvalor.

Op het moment van schrijven zijn geen financiële details naar buiten gebracht.