AFA Nederland verwelkomt Rigardt Hoving als senior consultant

23 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Deloitter Rigardt Hoving heeft onlangs vanuit Zuid-Afrika de interne overstap gemaakt naar het Nederlandse team van adviesbureau AFA, waar hij aan slag is gegaan als Senior Consultant.

“Rigardt heeft een sterk zakelijk inzicht en is gepassioneerd door doelgericht leiderschap. Hij kan uitstekend opereren binnen dynamische en uitdagende omgevingen, waarbij hij kan bogen op zijn expertise als gekwalificeerde registeraccountant (Zuid-Afrika), daarbij verder ondersteund door zijn juridische kwaliteiten”, laat AFA weten in een reactie op de overstap. 

AFA Netherlands

In de zomer van 2019 opende AFA een kantoor in Nederland, AFA Netherlands, dat onder leiding staat van voormalig Deloitte Manager Cheryl Argentin, een professional met meer dan zeven jaar ervaring in accountancy-advies en audit, opgedaan binnen uiteenlopende sectoren.

Nu AFA inmiddels bijna een jaar actief is in ons land, maakt Hoving de overstap naar het Nederlandse kantoor, waar hij zijn kennis en ervaring zal gaan inzetten als Senior Consultant. De afgelopen twee jaar heeft hij reeds deel uitgemaakt van het team van Accounting en Financial Advisory (AFA) in Zuid-Afrika, waar hij verschillende managementrollen heeft bekleed.

AFA Nederland verwelkomt Rigardt Hoving als senior consultant

Ex-Deloitte

Voorafgaande aan zijn start bij AFA, was ook Hoving werkzaam voor Deloitte. In 2015 was hij in Zuid-Afrika als Audit Trainee gestart, om later door te groeien naar een senior auditrol binnen Deloitte Luxemburg. Medio 2018 maakte Hoving de overstap naar AFA in Johannesburg (Zuid-Afrika), waar hij als Manager werd aangesteld.

De gemeenschappelijke roots bij Deloitte zijn niet verrassend. AFA is immers voortgekomen uit een divisie van Deloitte in Zuid-Afrika. Het kantoor ontstond in navolging van wetswijzigingen in het land rondom het (mogen) aanbieden van non-audit diensten aan auditklanten. Twee andere huidige leiders binnen AFA, toen werkzaam voor Deloitte, besloten daarop – 2018 – om zelfstandig aan de slag te gaan, middels een management buy-out.

Met vandaag de dag 140+ professionals is AFA een internationaal accounting- en finance management kantoor dat klanten helpt met het stroomlijnen van financiële en accounting processen, met als doel het verhogen van de productiviteit en het op een kostenefficiënte wijze verbeteren van de efficiency. Zo levert AFA diensten op het gebied van onder meer operational finance, asset management, risk management en technical accounting.