Financieel bureau Agium EPM gaat internationaal

13 maart 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Het Nederlandse bureau Agium EPM heeft voor het eerst in zijn geschiedenis internationale kantoren geopend. Het betreft vestigingen in Duitsland en Oostenrijk.

Met een trackrecord van meer dan zeventig projecten bij veertig bedrijven in tien Europese landen sinds zijn oprichting in 2014, is Agium EPM een specialist in enterprise performance management (EPM) binnen ontwerp- en implementatieprojecten, waarbij het bureau Oracle Hyperion en OneStream-software inzet. 

Het adviesbureau uit Hoofddorp werkt al een aantal jaren aan projecten in de DACH-regio. In een poging zijn klanten daar beter van dienst te zijn, is het nu gestart met het lanceren van kantoren in Düsseldorf en Wenen. “De uitbreiding van onze voetafdruk in de DACH-regio is in lijn met onze groeistrategie”, zegt Pascal Walk, Managing Partner van Agium EPM. 

De nieuwe operatie wordt geleid door Tobias Jäger (Duitsland) en Thomas Reisinger (Oostenrijk). Beide professionals brengen meer dan vijftien jaar aan ervaring op het gebied van enterprise performance management met zich mee. Recent diende het tweetal de ifb Group, een Duits IT-adviesbureau dat zich richt op risk & compliance-diensten voor de financiële dienstverleningssector. 

Financieel bureau Agium EPM gaat internationaal

Jäger en Reisinger hebben onder meer ervaring op het gebied van consultancy en implementatie in het EPM-landschap, van planning en data-integratie tot consolidatie en rapportage. Beide experts hebben daarnaast veel gewerkt met verschillende soorten softwareoplossingen, zoals OneStream, Hyperion, Tagetik en SAP.

In hun rol bij Agium EPM zullen Jäger en Reisinger zich richten op OneStream-oplossingen, gebruikmakend van de Diamond Partners-status van het bedrijf. Daarnaast hebben ze bij het bedienen van klanten de beschikking over een 25-koppig team van gecertificeerde OneStream-consultants. Ze zullen zich in eerste instantie focussen op de OneStream Lease Accounting-oplossing, die de rapportage volgens de nieuwe IFRS- en ASC-normen automatiseert.

Volgens het duo heeft OneStream de ideale positie in de markt om bedrijven te helpen bij het vereenvoudigen van financiële consolidatie, planning, rapportage, analyse en financiële datakwaliteit, terwijl de software tegelijkertijd klanten kan helpen bij het realiseren van digitale transformaties van financiële afdelingen. “OneStream is een geweldig hulpmiddel, het heeft de kracht om de leider te zijn in de EPM-markt”, aldus Jäger over zijn ervaring met de softwareoplossing.

De stap van Agium EPM naar de DACH-regio komt kort nadat OneStream in het BARC Score Financial Performance Management DACH-rapport werd erkend als serieuze concurrentie voor bestaande leveranciers, wat vanzelfsprekend het potentieel van de oplossing. “Het is de perfecte timing om de markt te betreden”, besluiten Jäger en Reisinger.