Agium EPM bereikt hoogste partnerlevel van OneStream

29 januari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

OneStream, een leverancier van financiële oplossingen op het gebied van performance management, heeft zijn hoogste partnergraad toegekend aan het Nederlandse adviesbureau Agium EPM.

Door de erkenning wordt Agium EPM, een bureau dat zich hoofdzakelijk toelegt op het vlak van Enterprise Performance Management (EPM), een van twee bedrijven uit de EMEA-regio die het ‘Diamond Partner Level’ van OneStream heeft bereikt. 

Sinds de oprichting meer dan twintig jaar geleden heeft Agium EPM een sterk trackrecord opgebouwd in Europa en ondersteunt het klanten met diensten zoals bedrijfsconsolidatie, financiële rapportage, data-integratie, financiële planning en business intelligence-oplossingen. Tot op heden heeft het adviesbureau meer dan driehonderd klanten bediend en meer dan zevenhonderd projecten afgerond. 

Toen OneStream in 2010 in de Verenigde Staten startte, was Agium een van de eerste bedrijven die de waarde van OneStreams EPM-tool inzag. Met de oplossing van OneStream, die wordt geïmplementeerd via de cloud of on-premise, kunnen organisaties hun financiële afdeling moderniseren en digitaliseren, onder andere door het vereenvoudigen en stroomlijnen van de financiële consolidatie, planning, rapportage, analyse en datakwaliteit.

Agium EPM bereikt hoogste partnerlevel van OneStream

Pascal Walk, Managing Partner bij Agium EPM, laat weten dat het nieuwe partnerschapsniveau “groot nieuws” is voor het bedrijf: “Ik kon niet trotser zijn op deze prestatie en op ons team.” Walk benadrukt daarbij dat Agium EPM een van de eerste adviesbureaus in Europa was die de software van OneStream adopteerde en voegt toe dat deze vooraanstaande positie het bedrijf in staat heeft gesteld om zijn concurrenten voor te blijven.

Van pionier tot leider

“Toen we ons partnerschap met OneStream begonnen, gebruikten slechts enkele Europese bedrijven de software. Toen voelde het echt als pionieren. Tegenwoordig wordt OneStream erkend als de EPM-oplossing van de volgende generatie en wordt de software door veel grote bedrijven in de EMEA-regio gebruikt. We hoeven de voordelen niet meer uit te leggen. Onze diepgaande kennis die we tijdens onze samenwerking hebben opgedaan, stelt ons nu in staat om specifieke OneStream-oplossingen te bouwen waar alle gebruikers van kunnen profiteren”, aldus Walk.

De oplossing van OneStream – het bedrijf wordt door Gartner betiteld als een visionair binnen het landschap van Cloud Financial Planning & Analysis – wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt door vele grote bedrijven zoals KLM, Sharp, Toyota, Takeaway, UPS en door tientallen middelgrote organisaties.  

Naar aanleiding van zijn almaar groeiende partnerecosysteem, besloot OneStream dit jaar om zijn partnerrangen uit te breiden met een nieuw niveau: naast platina, goud en zilver heeft het bedrijf nu ook diamond-partnerschappen. “Het diamond-niveau staat voor uitgebreide kennis en implementatie-ervaring met het SmartCPM-platform van onze bedrijf”, aldus een persvoorlichter van OneStream.

“De diamond-status bevestigt onze sterke langdurige relatie met OneStream.”

Voortbouwend op Agiums EPM’s OneStream-trackrecord – meer dan zeventig afgeronde OneStream-projecten bij ruim veertig bedrijven uit circa tien landen – is het Nederlandse adviesbureau sinds kort, naast HollandParker (een Noord-Amerikaans adviesbureau dat uitsluitend OneStream implementeert), ook diamond-partner van OneStream. Agium EPM ondersteunt ondertussen ook systeemuitrollen van CXO Software en Oracle. 

Martijn van Bommel, Director Sales & Business Development bij Agium EPM, over de nieuwe partnerstatus: “We zijn er trots op de oplossing te hebben geïntroduceerd bij meerdere toonaangevende bedrijven in Europa. De diamond-status bevestigt onze sterke langdurige relatie met OneStream. We zetten onze gezamenlijke missie voort om moderne financiële afdelingen een customer success rate van 100% te laten bereiken.” 

Agium EPM is gevestigd in Hoofdorp en heeft ongeveer honderddertig consultants in dienst. Ongeveer vijfentwintig daarvan zijn door jaren aan ervaring en educatie specialist op het gebied van OneStream-oplossingen. 

Andere consultancypartners van OneStream zijn Accenture, Grant Thornton en PwC (de drie zijn mondiale implementatiepartners van OneStream). Finext, MorganFranklin Consulting, GBI Consulting, Perficient, The Hackett Group, Alvarez & Marsal, BearingPoint, Guidehouse, Huron, Satriun, Vetical Edge Consulting zijn andere consultancypartners van OneStream.