Pertimatic sluit zich aan bij digital adviesbureau ONBRDNG

04 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancy- en trainingsbureau ONBRDNG heeft datascience-dienstverlener Pertimatic overgenomen en versterkt daarmee zijn expertise op het gebied van onder andere artificial intelligence en machine learning.

De overname volgt op de jarenlange samenwerking tussen de twee bedrijven, geeft ONBRDNG-CEO Patrick Klink aan: “We hebben bijvoorbeeld samengewerkt voor grote merken zoals Sanoma, Heineken en RTL.”

ONBRDNG is een bureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van digitale veranderingen, van grote transformaties tot het implementeren van systemen. Pertimatic is expert op het gebied van voorspellende analyses met behulp van kunstmatige intelligentie en machine learning. 

Bij een opdracht voor RTL werd de kracht van de combinatie van de twee dienstverleners duidelijk, geeft Klink aan: “ONBRDNG leidde de digitale transformatie van RTL’s Videoland, terwijl Pertimatic diverse machine learning-onderdelen ontwikkelde, waaronder de recommendation engine van het video-on-demand platform.”

Pertimatic sluit zich aan bij digital adviesbureau ONBRDNG

Combinatie van strategie, digital en technologie

De overname vindt plaats in een tijd waarin de vraag naar kunstmatige intelligentie hoger ligt dan ooit. Het wordt door velen aangeduid als een van de meest disruptieve technologieën van nu en de toekomst, aangezien het de manier waarop organisaties zakendoen en hun klanten bedienen sterk kan veranderen. Het in de praktijk omzetten van AI vergt echter een combinatie van strategie, digitale organisatie en diepe technologische vaardigheden.

Dat is precies wat ONBRDNG en Pertimatic hun klanten kunnen bieden, zo stellen de partners:
 “Er breekt een nieuw tijdperk aan in consultancy gericht op de combinatie van strategisch en executievermogen. Er zijn maar weinig digitale consultants die hun adviezen ook kunnen uitvoeren, terwijl daar de toekomst ligt voor de sector. Met de expertise van Pertimatic zetten wij een grote stap in die richting.” 

Maros Kyselica, oprichter van Pertimatic en nu Chief Data Scientist bij ONBRDNG, voegt toe: “We kijken ernaar uit om samen met het team van ONBRDNG artificial intelligence-oplossingen te ontwikkelen die in het dagelijks leven kunnen worden toegepast.”

Begin dit jaar sloot de AI adviespraktijk van Solid Professionals zich aan bij Amsterdam Data Collective. Als onderdeel van de deal is Amsterdam Data Collective nu onderdeel van The Hup, het moederbedrijf van onder andere Solid Professionals.