Voormalig Twynstra-adviseur verder als zelfstandig consultant

03 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Na zes jaar werkzaam te zijn geweest bij een onderdeel van bouwconcern Strukton, is voormalig TwynstraGudde-adviseur Leo Schunck begin dit jaar verder gegaan als zelfstandig consultant, met een focus op vastgoed en facility management

Leo Schunck is een ervaren consultant met uitgebreide expertise op het snijvlak van verandermanagement, samenwerkingsvraagstukken, en interim-/project- en programmamanagement. In het facility management en vastgoeddomein voelt Leo Schunck zich al jaren thuis. Hij kan terugkijken op een loopbaan van meer dan vijfentwintig jaar binnen deze domeinen, waarbinnen hij heeft gewerkt voor uiteenlopende spelers actief in deze werkvelden.

Meest recentelijk is hij zo’n zes jaar werkzaam geweest voor Strukton Worksphere, het onderdeel van bouwbedrijf Strukton dat zich toelegt op gebouwgebonden technische installaties en facility management. In zijn laatste functie binnen Strukton Worksphere fungeerde Schunck als Business Solutions & Strategy Manager, een rol die hij bijna vier jaar heeft vervuld. Eerder was hij er actief als Business Consultant voor de businessunit exploitatie (PPS).

Leo Schunck, zelfstandig consultant

In zijn vroegere loopbaan kruiste zijn pad enkele adviesorganisaties en adviseursrollen, eveneens met een focus op het vastgoed-, huisvesting- en facility management-domein. Zo was hij voorafgaande aan zijn start bij Strukton ruim achtenhalf jaar werkzaam voor organisatieadviesbureau TwynstraGudde, als senior consultant huisvesting en bedrijfsvoering. In de tien jaren daarvoor was hij actief voor achtereenvolgens vastgoedbeheerder Jones Lang Lasalle, Johnson Controls IFM, een specialist in onder meer gebouwenproducten en technologie, en wereldwijde vastgoedadviseur Aos Studley (Colliers).

Zelfstandig verder

Schunck heeft besloten per 1 januari van dit jaar een nieuwe uitdaging aan te gaan en als zelfstandig adviseur verder te gaan. Vanuit zijn eigen onderneming helpt hij opdrachtgevers met het vinden van toekomstbestendige oplossingen voor de realisatie van organisatie- en samenwerkingsvraagstukken. Schunck werkt inmiddels enkele maanden aan zijn eerste opdracht – hij helpt de vastgoeddirectie van TU Delft bij de realisatie van zijn nieuwe vastgoedstrategie.