EY'er Mark Chandler maakt overstap naar WorldStream

26 februari 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Hostingbedrijf WorldStream heeft Mark Chandler toegevoegd aan zijn managementteam. Chandler is afkomstig van EY.

In de nieuw gecreëerde leiderschapsrol wordt Mark Chandler verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële beheersing en processen van WorldStream, opgericht in 2006 en met duizenden klanten wereldwijd een middelgrote Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-hosting provider.

Het bedrijf heeft circa 15.000 dedicated servers in beheer en eigen datacenters in Naaldwijk. Tot de klantenkring behoren cloud service providers (CSP’s), managed service providers (MSP’s), system integrators, broadcastingbedrijven, internet service providers (ISP’s), independent software vendors (ISV’s), mkb-bedrijven en enterprise-organisaties.

Nieuw financieel leiderschap

“De financiële afdeling vormt een cruciaal onderdeel van een organisatie, maar het wordt nog belangrijker als er sprake is van aanzienlijke bedrijfsgroei”, zegt de kersverse Finance Director van WorldStream over zijn nieuwe werkomgeving. Daarmee wijst hij op de sterke groei van het bedrijf, in het bijzonder vanaf 2016. Toen startte WorldStream met het wereldwijd aanbieden van ‘unmetered’ dedicated servers, oftewel servers met vaste bandbreedtetarieven. Sindsdien is het bedrijf blijven groeien. Zo is het bedrijf afgelopen zomer gestart met de bouw van een nieuwe datahal in het tweede en nieuwste datacenter van WorldStream in Naaldwijk, waardoor de capaciteit op deze locatie is verdubbeld.

Volgens WorldStream brengt deze sterke bedrijfsgroei nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee op het gebied van financiële controleactiviteiten en financiële processen. “Mark Chandler is de juiste persoon op het juiste moment voor deze financiële managementfunctie”, laat Lennert Vollebregt, CEO en medeoprichter van WorldStream, in dat kader weten.
Mark Chandler, Finance Director at WorldstreamDoor zijn achtergrond is de nieuwe Finance Director in staat het bedrijf te ondersteunen in WorldStreams “volgende fase van gestructureerde groei”, schrijft het bedrijf in een persverklaring. Deze groei zal onder meer voortkomen uit de “implementatie van nieuwe ERP-systemen, de uitbreiding van datagedreven besluitvorming en een solide beheer van onze financiering en financiële partners.”

Tijd bij EY

De uitgebreide internationale kennis en ervaring die Chandler meeneemt naar zijn nieuwe rol heeft hij grotendeels opgedaan bij EY. In totaal heeft hij achttien jaar gewerkt voor het Big Four-accountancy- en advieskantoor, in zijn laatste rol als Senior Manager Transaction Advisory Services voor EY in Rotterdam. In zijn vroege loopbaan binnen EY vervulde Chandler zo’n tien jaar verschillende auditfuncties. De afgelopen negen jaar werkte hij aan grensoverschrijdende transactiegerelateerde adviesprojecten, waaronder due diligence-onderzoeken op het gebied van overnames, herfinanciering en private equity. Daarbij heeft hij uiteenlopende internationale klanten van het kantoor ondersteund bij het realiseren van hun groeiambities, “door het benutten van M&A-kansen en het beter beheren van kapitaal.”

“Mijn werk bij EY was internationaal georiënteerd en vrij dynamisch, maar vooral projectmatig en altijd als adviseur voor klanten”, blikt Chandler terug op zijn tijd bij het kantoor. Over waarom hij nu de overstap heeft gemaakt naar WorldStream, zegt hij: “Ik was op zoek naar een financiële rol met eindverantwoordelijkheid, iets wat ik bij WorldStream heb gevonden.” Over de groeiplannen voor de komende jaren, zegt hij verder: “WorldStream is uitgegroeid tot een veelbelovende organisatie met eigen datacenters, met een continu groeiend internationaal klantenbestand en met een groeiend portfolio aan IaaS-hostingoplossingen.”

Impact op de financiële functie

cDit zal nog meer klanten aantrekken”, vervolgt Chandler, “met name in het mkb-segment, en dat zal ook implicaties hebben voor de financiële functie en de voorbereiding van de organisatie op een gestructureerde verdere groei. Ik kijk echt uit naar deze belangrijke rol binnen het WorldStream-managementteam.” Hij verheugt zich op het invullen van zijn, zoals hij het zelf omschrijft, “boeiende managementrol”. Of zijn M&A-ervaring hierin mogelijk nog een rol gaat spelen voor WorldStream, kan Chandler vooralsnog niet beamen. “We zullen zien wat er op ons pad komt. Ik weet in ieder geval wat er nodig is om een snel schalende organisatie met sterke financiële fundamenten te ondersteunen en ik kijk uit naar verdere groei in de komende jaren.”

“WorldStream is uitgegroeid tot een veelbelovende organisatie met eigen datacenters, een continu groeiend internationaal klantenbestand en een groeiend portfolio aan IaaS-hostingoplossingen.”

Mark Chandler werd geboren in Noord-Ierland en groeide op in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Vervolgens heeft hij zijn carrière doorgebracht in zowel Nederland als in het buitenland. Zo werkte hij ook twee jaar voor de accountantscontrolepraktijk voor de technologiesector van EY in Sydney, Australië. Chandler voltooide voorafgaande aan zijn professionele loopbaan een postmaster Accountancy aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Managementversterking

De benoeming van Chandler volgt op eerdere versterkingen van het managementteam, dat eind 2019 werd uitgebreid met zes intern gepromoveerde professionals. Het ging om Wouter van Zwieten (Planning & Control Director), Nick de Jong (Sales Director), Tom van Dijk (Quality Director), Tim Vollebregt (Network Director), Patrick Kuijvenhoven (Development Director) en Lars Kleijn (Support Director).

Met de komst van Chandler lijkt de puzzel nu compleet: “Mark is het ontbrekende stukje in het managementteam dat we nog moesten invullen”, besluit CEO Vollebregt.