BDO zet process mining-oplossing van ABBYY in bij klanten

30 maart 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BDO heeft een partnership afgesloten met ABBYY, een bedrijf dat software levert waarmee organisaties hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren.

Het accountants- en advieskantoor maakt al jaren gebruik van de Content Intelligence-oplossingen van ABBYY – deze technologieën worden ingezet om grote volumes bedrijfsdocumenten sneller en accurater te verwerken voor medewerkers en management. Daar is nu ook een samenwerking met de Process Intelligence-oplossingen van ABBYY bijgekomen.

“Met Process Intelligence halen we, met het oog op procesoptimalisatie, relevante informatie over de processen uit de logdata van klantensystemen”, zegt BDO-partner Walter Vanherle over de toegevoegde waarde van de oplossing. “Daarmee kunnen we een heel realistische analyse en visualisatie van bedrijfsprocessen creëren, en daarin eventuele knelpunten identificeren.”

Processen vereenvoudigen en verbeteren

Door gebruik te maken van ABBYY’s Process Intelligence-oplossingen kan BDO zijn klanten nu helpen met bijvoorbeeld het vereenvoudigen van processen, of het vermijden van overlapping en herhaling. BDO zal de oplossing combineren met zijn jarenlange expertise in prestatieverbetering, procesoptimalisatie en robotics process automation (RPA). “Met de juiste aanpak en verkregen inzichten kan de klant dus niet enkel tijd en kosten besparen, maar ook zijn dienstverlening verbeteren”, aldus Vanherle.

BDO zet process mining oplossing van ABBYY in bij klanten

Process mining is een van de meest gehypte technologieën van dit moment. Volgens een schatting van een analistenbureau zal de markt voor process mining tot aan 2023 groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 50%, tot een marktwaarde van $1,4 miljard. Gebruikmakend van slimme technologieën als artificial intelligence en datavisualisatie, kan process mining inzichten bieden die leiden tot enorme verbeteringen in de efficiëntie en effectiviteit van processen. Daarbij gaat het niet alleen om primaire processen zoals het productieproces, maar ook om secundaire processen zoals finance, sales & marketing en human resources.

Bewuste keuze

Hoewel er vandaag de dag tal van tools op de markt zijn die process mining mogelijk maken – denk aan Apromore, Celonis, Everflow, Minit, ProcessGold en Signavio – heeft BDO na een inventarisatie bewust voor de oplossingen van ABBYY gekozen, zo legt Vanherle uit: “Mooi is dat we met behulp van de ingebouwde kunstmatige intelligentie van ABBYY zelfs het verloop van processen kunnen voorspellen, en bijvoorbeeld vooraf al te weten komen waar knelpunten gaan opduiken die de efficiëntie van het proces in gevaar brengen.”