Frédérique Demenint-Van der Ven partner bij Deloitte

24 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Frédérique Demenint-Van der Ven heeft zich begin deze maand als partner bij Deloitte aangesloten. 

De nieuwe vennoot brengt meer dan twintig jaar ervaring in strategische bedrijfscommunicatie en reputatiemanagement mee naar het Big Four-kantoor. Demenint-Van der Ven maakte de overstap vanuit communicatiebureau Hill + Knowlton Strategies, alwaar ze maar liefst zestien jaar werkzaam was. 

Na zes jaar te hebben gewerkt voor veilinghuis Sotheby’s in pr- en communicatie trad Demenint-Van der Ven in de zomer van 2003 in dienst bij Hill + Knowlton Strategies in Amsterdam. Met meer dan tachtig kantoren in zo’n circa vijftig landen is Hill+Knowlton Strategies een van de grotere communicatieadviesbureaus wereldwijd.

Frédérique Demenint-van der Ven partner bij Deloitte

Ze groeide door tot hoofd van de Corporate Communications-praktijk, terwijl ze tussen 2016 en 2019 leidinggaf als CEO aan de Nederlandse landenorganisatie van het van oorsprong Amerikaanse communicatiebureau. Als CEO was ze onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de strategische planning van de Nederlandse tak van het bureau.

Bij Deloitte geeft Demenint-Van der Ven leiding aan de Crisis, Reputation & Resilience Business, een afdeling in de Risk Advisory-praktijk binnen de Financial Advisory Services-divisie. Deze afdeling helpt klanten met risicomanagement, het voorbereiden op crisismanagement en met het succesvol herstellen van een crisissituatie. Met haar ervaring biedt de praktijk nu ook van PR- en communicatie-expertise. 

“Hiermee kunnen we klanten nu het volledige spectrum van crisiscapaciteit bieden”, zegt Harvey Christophers, Managing Partner Risk Advisory bij Deloitte. “Frédérique staat bekend om haar gedrevenheid en toewijding en visie op lange termijn bedrijfsstrategie, waarvan purpose en mensen de belangrijkste drijfveren zijn.”

Zelf zegt de kersverse partner: “Ik kijk er naar uit om samen te werken met het team om klanten te ondersteunen bij hun reputatie-uitdagingen, crisismanagement en communicatie.”

Hill + Knowlton Strategies wordt momenteel geleid door CEO Jack de Vries benoemd. De voormalig politicus en spindoctor verwierf vooral bekendheid als politiek adviseur van CDA-leider en premier Jan Peter Balkenende – hij wordt door velen beschouwd als de architect van het goede resultaat van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006.