Jos Smits volgt Frenk Ochse op bij Virtual Sciences

14 februari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na twintig jaar leiding te hebben gegeven aan Virtual Sciences, kiest Frenk Ochse voor een sabbatical. Hij heeft zijn taken inmiddels overgedragen aan Jos Smits.

De afgelopen jaren was Ochse als Chief Technology Officer verantwoordelijk voor de technische strategie van Virtual Sciences, de data-integratiespecialist binnen de Conclusion-groep. Mede door de inbreng van Ochse lukte het Virtual Sciences om het dienstenaanbod en de marktpositie uit te breiden. Aan zijn opvolger Jos Smits nu de taak om samen met het team de ingezette strategie verder uit te voeren.

Nieuwe CTO: Jos Smits

Smits maakt de overstap vanuit adviesbureau First Consulting, waar hij zo’n zes jaar werkzaam was. Meest recentelijk vervulde hij de functie van Product Manager Nieuwe Technologie ad interim bij NS. In de rol leidde hij een team van ongeveer vijftien mensen en was hij verantwoordelijk voor het uitdenken en inzetten van technologieën zoals low code, process mining en kunstmatige intelligentie, gericht op het verbeteren van de dienstverlening en innovatie.

Jos Smits volgt Frenk Ochse op bij Virtual SciencesVerder voerde Smits verscheidene projecten uit op het gebied van operational excellence, kostenreductie, agile en digitalisering. Een greep uit de trajecten waaraan hij heeft bijgedragen: datamigratie van legacy-systemen naar een greenfield-omgeving, business intelligence voor een verbeterde organisatiebesturing, implementatie van API-management, realisatie van maatwerk IT-oplossingen met DevOps-teams en het opbouwen van nieuwe technologische capaciteiten.

Voor First Consulting werkte Smits zo’n twee jaar in de operations-omgeving van een bank.

Ochse, die een sabbatical neemt van minimaal drie maanden om zich te oriënteren op zijn volgende stap, draagt zijn veantwoordelijkheden vol vertrouwen over aan Smits: “Jos is een resultaatgericht en ambitieus persoon met veel ervaring in het begeleiden van complexe verandertrajecten.”

Over zijn nieuwe uitdaging zegt Smits: “De hoeveelheid data groeit exponentieel en data speelt een steeds grotere rol in het behalen van concurrentievoordeel. Virtual Sciences is een toonaangevende organisatie op het gebied van data engineering en data science. Ik kijk er naar uit om samen met Virtual Sciences de volgende stap te gaan maken.”