Alvarez en EY-Parthenon begeleiden overname Acture Groep

27 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Private equity-investeerder IK Investment Partners heeft een meerderheidsaandeel verworven in Acture Groep, een collectief van bedrijven dat gespecialiseerde diensten levert rond het beheer van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Acture werd in 2008 opgericht door experts op het gebied van uitzendwerk en risicobeheersing rond ziekteverzuim, en richt zich sindsdien op de private uitvoering van de Ziektewet in de uitzendsector. Via zusterbedrijf ActivaSZ bedient de groep sinds 2017 ook andere sectoren. Met ruim 80.000 dossiers per jaar zijn de twee naar eigen zeggen ‘s lands grootste private uitvoerder van sociale zekerheid via Ascot advies biedt Acture Groep ook advisering en bemiddeling bij sociale verzekeringsvraagstukken, en vanuit VSZ ontwikkelt het verzekeringsoplossingen voor sociale zekerheid.

“Acture Groep staat voor een indrukwekkende reeks producten en merken met een sterke staat van dienst in de ondersteuning van Nederlandse werkgevers bij de complexe taak van het beheer van de compliance en de sociale wetgeving”, stelt Sander van Vreumingen, Partner bij IK. “Het bedrijf en zijn ondernemende leiderschapsteam bevinden zich volgens ons in een uitstekende positie voor toekomstige groei. Wij kijken ernaar uit om Acture Groep in de volgende fase van zijn strategie te ondersteunen.”
 

Alvarez en EY-Parthenon begeleiden overname Acture Groep

“Al meer dan tien jaar is Acture Groep een leider in de Nederlandse diensten voor sociale zekerheid”, voegt Acture-CEO en medeoprichter Maudie Derks toe. “Nu onze groei in een stroomversnelling komt, verwelkomen wij IK Investment Partners. Een partij die ons met zijn gecombineerde ervaring in de sectoren gezondheidszorg en technologische bedrijfsdiensten, zal helpen om naar het volgende stadium te groeien. Wij kijken uit naar deze samenwerking terwijl wij onze positie en ons internationale aanbod verder ontwikkelen.” 

IK Investment Partners is een pan-Europese private equity-onderneming die investeert in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en de Benelux. Sinds 1989 heeft IK meer dan €10 miljard aan kapitaal opgehaald en in meer dan 130 Europese bedrijven geïnvesteerd. De overname van Acture Groep is de negende investering binnen het IK Small Cap II Fund. IK neemt zijn aandeel in het bedrijf over van de drie oprichters, waarvan Maudie Derks als CEO aanblijft en samen met het fonds herinvesteert. 

De overname – waarover geen financiële details naar buiten zijn gebracht – werd begeleid door Alvarez & Marsal en EY-Parthenon. Het team van Alvarez & Marsal – bestaande uit Age Lindenbergh, Merlijn Kooiman, Tomec Rutten en Niek Schutteman – was verantwoordelijk voor de transactieondersteuning. Het team van EY-Parthenon – bestaande uit Irvin Faneyte, Sebastiaan Klein, Pim Jager, Maurits Kruger en Sanne Haverkort – verzorgde de commercial due diligence.