Evert Everaarts partner in M&A-tak van Grant Thornton

21 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vijf jaar na zich bij de M&A-praktijk van Grant Thornton te hebben aangesloten, is Evert Everaarts nu benoemd tot partner.

Sinds eind 2014 geeft de 41-jarige ervaren adviseur Evert Everaarts leiding aan de M&A-praktijk van Grant Thornton, in de rol van M&A Practice Leader. Het fusie- en overnameteam van Grant Thornton ondersteunt klanten onder meer bij het kopen of verkopen van bedrijven en bij financieringstrajecten. De afgelopen jaren is Everaarts betrokken geweest bij diverse overname- en waarderingstrajecten binnen verschillende sectoren, in het bijzonder binnen het techdomein, een gebied waarin hij uitgebreide ervaring heeft.

Ervaren M&A-adviseur

Zijn interesse in het M&A-vak kwam voor Everaarts al naar voren tijdens zijn opleiding Bedrijfskunde. Na het afronden van deze studie ging hij dan ook aan de slag binnen het vakgebied, als Consultant bij Rembrandt Fusies en Overnames. Hierna maakte hij de overstap naar KPMG, waar hij deel als Senior Consultant enkele jaren deel uitmaakte van het Corporate Finance-team.

Het was 2008 toen Everaarts besloot de overstap te maken naar Grant Thornton, onderdeel van Grant Thornton International (GTIL), één van ’s werelds grootste netwerken (#6) van de accountants- en adviesorganisaties met 56.000 professionals in meer dan 140 landen. Vanuit negen Nederlandse vestigingen ondersteunen 550 professionals klanten op het gebied van accountancy, belastingen en (financiële) adviesvraagstukken. Het wereldwijde netwerk heeft afgelopen boekjaar (eindigend 30 september 2019) een wereldwijde omzet van $5,72 miljard geboekt.

Loopbaan binnen Grant Thornton

In vijf jaar tijd groeide Everaarts door van Consultant en Senior Consultant naar de rol van Manager, om vervolgens Grant Thornton een jaar te verruilen voor een managementrol binnen de Transaction Advisory Services (TAS)-praktijk van branchegenoot EY. In 2012 rondde Everaarts een Executive Master of Business Valuation af aan de TIAS NIMBAS business school en inmiddels is hij geregistreerd Business Valuator (RV).
Evert Everaarts partner in M&A-tak van Grant ThorntonZo’n zes jaar geleden besloot Everaarts terug te keren naar het oude nest, om als Practice Leader leiding te gaan geven aan de corporate finance-tak van Grant Thornton. Binnen het kantoor focust Everaarts zich vooral op cross-border-transacties en is hij onderdeel van het internationale transactieteam.

De afgelopen periode heeft hij samen met zijn team gewerkt aan de verdere uitbouw van de fusie- en overnameactiviteiten. Naar verwachting zal de praktijk, die onderdeel is van de advisory-praktijk van Grant Thornton en is gevestigd in Rotterdam, ook de komende jaren verder blijven groeien.

Recente deals die Everaarts (in 2019) heeft begeleid zijn onder andere de management buy-out van Holland Haag Management – Agaath den Heijer en Rob Appel hebben 100% van de aandelen overgenomen – en de overname van Unitherm (een specialist in airconditioning, koel- en klimaattechniek) door Weber Klimaattechniek. Verder is de kersverse partner betrokken geweest bij verschillende verkooptrajecten van Nederlandse ondernemingen aan Franse, Zweedse en Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.