KroeseWevers Corporate Finance zet Capsearch in voor klanten

04 februari 2020 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

KroeseWevers Corporate Finance heeft een strategische samenwerking gesloten met Capsearch. Doel van het partnership is om klanten een meer gestroomlijnd proces voor financieringsaanvragen te kunnen bieden. “Het positief verrassen van klanten met doordacht en creatieve oplossingen staat bij ons voorop. Zo overtreffen we de verwachtingen van onze klanten”, aldus KroeseWevers-consultant René Otten.

Opgericht in 1979 en gevestigd in Enschede, is KroeseWevers een financiële dienstverlener die ondernemingen ondersteunt bij het structureren en aanvragen van hun financieringen. Het team adviseurs van KroeseWevers, gevestigd in Noordoost-Nederland, heeft de afgelopen jaren honderden ondernemers begeleid bij hun financieringsvraagstukken, in een markt die sterk is veranderd en die bovendien alsmaar complexer is geworden.

Dat beaamt ook René Otten, senior adviseur corporate finance bij KroeseWever: “De financieringsmarkt verandert continu. Nieuwe aanbieders komen op de markt en financieringen lopen niet vanzelfsprekend meer via een bank. Als financieringsspecialist kunnen wij een grotere rol spelen bij kredietverlening aan het mkb door aanvragen deskundig en met versnelde doorlooptijden te begeleiden. Door de vele marktpartijen kan financieren van een onderneming tegenwoordig een aardige klus zijn.”

Financiële sector digitaliseert

Tegelijkertijd is vandaag de dag het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit dienstverlening – en dat op een efficiënte wijze – een belangrijke algemene uitdaging voor accountants. Een trend die in de huidige markt te zien is, is dat steeds vaker digitale tools worden gebruikt om alle onderdelen van corporate finance-trajecten – zoals het vinden van overnamedoelen, het uitvoeren van due diligence of, in dit geval, het digitaliseren van financieringsaanvragen – zo efficiënt mogelijk in te richten. 
KroeseWevers Corporate Finance zet Capsearch in voor klantenDoor de gesloten overeenkomst met Capsearch, een platform voor bedrijfs- en vastgoedfinanciering, kan KroeseWevers op dit vlak inmiddels rekenen op ondersteuning. Capsearch, opgericht in 2016 en gevestigd in Amstelveen, koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt – de intermediairs en mkb adviseurs – aan de aanbodkant, de financiers. Het bedrijf heeft toegang tot een netwerk van meer dan veertig financiers.

Otten over samenwerking: “Capsearch is een snelgroeiende fintech en goed bekend met het mkb. Een fris en scherp team van professionals dat innoveert. Het helpt ons met verdergaande automatisering. Op een gestandaardiseerde en uiterst efficiënte manier stellen we nu een volledige aanvraag op zoals financiers die graag zien.” Hij legt bovendien uit hoe het opstellen, de analyse en de opslag van aanvragen door Capsearch efficiënter en eenvoudiger is geworden: “Met de noodzakelijk documenten versturen we een aanvraag eenvoudig naar financiers. Samen met collega’s of de ondernemer aan een aanvraag werken voorkomt onnodige pingpong-processen.”

Ook Max Henny, directeur en medeoprichter van Capsearch, reageert enthousiast op de samenwerking, die financiële kennis verbindt met technologie: “Wij zijn verheugd dat wij met ons platform, samen met KroeseWevers, ondernemers verder kunnen helpen.”

Eén aanvraag naar alle financiers

De Capsearch-bestuurder legt uit hoe iedere financier vandaag de dag nog altijd zijn eigen manieren hanteert voor het ontvangen van financieringsaanvragen: “Als een adviseur offertes van meerdere partijen wil ontvangen, dan moet je voor elke financier apart meestal een uitgebreid proces door.” Door het gebruik van Capsearch is nog maar één enkele aanvraag nodig, die naar alle aangesloten financiers uitgaat. “De markt voor mkb-financiering maken we zo transparant en toegankelijk. Dankzij het ruime aanbod van financiers vergroot je de kans op een geslaagde en passende financiering”, voegt Henny toe. 

Hoewel de oplossing van Capsearch een technologische is, mag volgens Henny persoonlijke ondersteuning niet ontbreken: “Persoonlijk overleg met één van onze specialisten is altijd mogelijk. Er gaat immers niets boven contact van mens tot mens.”

Tot slot benadrukt hij het belang van samenwerking: “Onze focus ligt voortdurend op innovatie. Dat doen we niet alleen, wij geloven in een innige samenwerking met financiers en adviseurs. Eenvoud, helderheid en persoonlijk contact met adviseurs en financiers staan daarbij centraal. Otten voegt tot slot toe: “Om aan te sluiten bij de wensen en eisen van de huidige tijd voeren we regelmatig vernieuwingen door. Capsearch draagt hier aan bij en helpt de complexe en soms nog ouderwets werkende en inefficiënte financieringsmarkt te moderniseren.”