BDO en Capsearch bundelen krachten om mkb aan financiering te helpen

03 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

BDO en Capsearch hebben een strategisch partnership gesloten. De accountants van BDO gaan gebruikmaken van het financieringsplatform om mkb-ondernemingen te helpen in hun financieringsaanvraag. Dit moet ervoor zorgen dat die aanvragen efficiënter en doelgerichter worden ingediend.

Het verkrijgen van financiering is niet eenvoudig. Het indienen van een kansrijke aanvraag vergt veel tijd en expertise. Volgens Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch, is zo’n aanvraagproces de laatste jaren bovendien alleen nog maar ingewikkelder geworden: “De markt voor mkb-financieringen verandert snel. Zo namen de grootbanken tot voor kort meer dan 80% voor hun rekening. Dat marktaandeel daalt. Het aantal aanbieders is flink toegenomen en ook zijn er steeds meer vormen van financiering.”

Capsearch is ontwikkeld wat eenvoud terug te brengen in dit complexe landschap. Het financieringsplatform koppelt de vraagkant van de financieringsmarkt – de intermediairs – aan de aanbodkant, de financiers. De intermediair hoeft slechts één aanvraag op te stellen, die vervolgens naar alle geschikte en aangesloten financiers kan worden gestuurd, of het nou gaat om een bank, crowdfund of leasemaatschappij. Door de samenwerking met Capsearch kunnen de accountants van BDO het platform nu inzetten bij het verzorgen van financieringsaanvragen voor klanten uit het mkb.

BDO en Capsearch bundelen krachten om mkb aan financiering te helpen

“Tot voor kort wendden ondernemers zich tot de accountmanager van hun huisbank. Die accountmanager ontbreekt echter steeds vaker en bovendien zijn banken allang niet meer de enige optie”, vertelt Victor Verstappen, partner bij BDO. “Als full service accountant en adviseur kennen wij de klant, zijn financiële performance en zijn plannen en ambities. Bovendien kennen wij de markt van mkb-financiers. Met Capsearch hebben we een krachtig platform waarmee we heel flexibel de financieringsvraag kunnen onderbouwen, structureren en indienen bij een veelheid aan spelers die een passende financiering kunnen aanbieden.”

Verstappen legt uit waarom BDO Capsearch heeft gekozen als samenwerkingspartner: “De oprichters van Capsearch zijn voormalig bankier en kennen de mkb-markt uitstekend. Die achtergrond vertaalt zich in een platform waarin alle relevante aspecten van een financieringsaanvraag voorbijkomen. Met Capsearch kunnen we heel efficiënt en dus kosteneffectief aanvragen indienen. Het platform helpt ons bovendien om in één keer de volledige set documenten aan te leveren bij de verschillende geldverstrekkers. Dat zorgt voor een aanzienlijke verbetering van onze efficiency, een betere ontsluiting naar de spelers in het mkb-financieringslandschap en een kortere doorlooptijd van aanvraag tot financiering voor onze klanten.”

Omgekeerd, reageert ook Buis enthousiast op het gesloten partnership: “BDO kent de weg in het financieringslandschap en begeleidt haar klanten steeds naar de best mogelijke financiering. Wij zijn er trots op daar met ons platform een bijdrage aan te leveren. We vormen een krachtige combinatie.”