Public affairs-bureaus Lindblom en Ridens sluiten samenwerking

16 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Lindblom, een Haags bureau voor public relations en public affairs, heeft een samenwerking gesloten met de Belgische branchegenoot Ridens. 

Door de krachtenbundeling kan het Nederlandse Lindblom de belangen van zijn opdrachtgevers beter en in een vroeger stadium behartigen in Brussel. Veel regelgeving die in ons land wordt ingevoerd vindt zijn oorsprong in namelijk in Brussel.

“Om kansen en bedreigingen vroegtijdig te signaleren en er ook actie op te ondernemen, is het essentieel om de Brusselse public affairs op een professionele en structurele manier te organiseren”, zegt Ewald van Rooij, algemeen directeur van Lindblom. Hij schat dat ongeveer 80% van de nieuwe wetgeving in ons land afkomstig is uit Brussel, waarna het door de regering “slechts wordt omgezet” in Nederlandse wetgeving.

Maurits Bruggink en Ewald van Rooij

Nationaal en EU-breed actief

“Voor effectieve belangenbehartiging is het daarom van belang om op beide niveaus, zowel EU-breed als nationaal, met een geïntegreerde aanpak actief te zijn”, voegt hij toe.

Samen met Ridens kan Lindblom deze propositie nu aanbieden. Hoewel het bedrijf reeds actief was in Brussel, ging het hier meer om een ad hoc-aanpak. Ridens geldt als een gevestigde public affairs-boutique in België met een team van vijf kernleden aangevuld met associates. Het bureau wordt geleid door Maurits Bruggink, een voormalig partner bij communicatieadviesbureau Grayling en adviseur bij Arthur Andersen (tegenwoordig Accenture).

“Door een alliantie aan te gaan zetten we ineens een grote stap in onze Brussel-dienstverlening. We kunnen nu bijvoorbeeld een early warning-systeem opzetten voor relevante Europese wet- en regelgeving en sneller contacten leggen met Brusselse ambtenaren, politici en bestuurders”, besluit Van Rooij.

Voor Ridens levert de samenwerking het tegenovergestelde voordeel op. “Met de samenwerking met Lindblom kunnen we ook Nederlandse bedrijven, branches, ngo’s en anderen die hun belangen willen behartigen ondersteunen in Brussel”, legt Bruggink uit.

Lindblom telt een team van twaalf consultants en adviseurs. Het bureau viert volgend jaar zijn twintigjarig bestaan.