M&A-bureau CFI trekt zakenbankier Robbert Claassen aan

16 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Corporate Finance International (CFI) versterkt zijn Amsterdamse positie met het aantrekken van de ervaren zakenbankier Robbert Claassen. Met de kersverse partner aan boord wil CFI zijn internationale netwerk verder versterken.

Robbert Claassen is een professional met meer dan twintig jaar aan ervaring, opgedaan binnen de bankensector en het corporate finance-landschap. Hij is afkomstig van ABN Amro, waar hij de afgelopen bijna acht jaar leidinggaf als Managing Director Corporate Finance.

In die rol stond hij aan het hoofd van de Business Services & Industrial-sector van de grootbank en richtte hij zich in het bijzonder op cross-border M&A-deals, equity capital markets en finance-transacties. Eerder fungeerde hij als lid van het Global Industrials Group’s M&A-team van Royal Bank of Scotland in Londen.

Robbert Claassen, Partner bij Corporate Finance International

Per 1 januari is Claassen aangesteld als Partner bij Corporate Finance International (CFI). Opgericht in 2006 door corporate finance-kantoren in Nederland (het voormalige MBCF), de Verenigde Staten (PMCF), Duitsland en Zwitserland (Helbling), is CFI uitgegroeid tot een van de grotere M&A-netwerken met een focus op het midmarket-segment.

Na eerdere uitbreidingen binnen Europa, gevolgd door een marktintrede op het Amerikaanse continent en stappen richting de Aziatische markt, telt het team van CFI vandaag de dag ruim 200 M&A-professionals.

Claassen kan bogen op een waardevol internationaal netwerk en een schat aan ervaring in het adviseren van private equity-partijen, corporate organisaties en ondernemers in het segment voor internationale zakelijke dienstverlening. Hij begon zijn loopbaan als equity-analist, na het afronden van zijn opleiding in Business Economics aan Tilburg University. De kersverse partner van CFI zal opereren vanuit het Amsterdamse kantoor.