Wegen van Oscar Balhuizen en Joop de Hoogh kruisen opnieuw

30 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Binq Corporate Finance heeft een tweede partner en goede bekende toegevoegd aan het team: Oscar Balhuizen.

Net als de oprichter van Binq, Joop de Hoogh, heeft Balhuizen een achtergrond bij een Big Four-kantoor. Balhuizen werkte tussen 2002 en 2010 acht jaar bij Deloitte, waar hij deel uitmaakte van de Financial Advisory Services (FAS)-businessunit. In zijn laatste rol aldaar fungeerde hij als Director en richtte hij zich op risk management binnen de energie- en grondstoffensector. Ook deed hij significante ervaring op in finance en treasury management.

Na zijn vertrek bij Deloitte werkte Balhuizen in de olie- en gasindustrie, voor oliehandelaar Argos, waar hij de Risk Management-unit leidde. Meer recentelijk was Balhuizen werkzaam als Associate Partner bij Berkeley Corporate Finance, een boutique corporate finance advies- en investeringskantoor dat zich toelegt op transacties binnen Europa en het Midden-Oosten.

Daar was hij opnieuw in contact gekomen met Joop de Hoogh, die hij tijdens zijn tijd bij Deloitte reeds had leren kennen. De Hoogh was tussen 2000 en 2005 vijf jaar actief binnen Deloitte, om vervolgens de overstap te maken naar de Transaction Services-praktijk van branchegenoot KPMG. Na vijf jaar vertrok De Hoogh naar Alvarez & Marsal, waar hij vier jaar werkzaam zou blijven, in zijn laatste rol als Hoofd van de Transaction Advisory Group in Europa. In navolging van die rol en volgend op zijn vertrek richtte De Hoogh vervolgens Berkeley Corporate Finance op.

Wegen van Oscar Balhuizen en Joop de Hoogh kruisen opnieuw

“Ik leerde Joop kennen in mijn vroege loopbaan bij Deloitte, en we zijn sindsdien in nauw contact gebleven”, geeft Balhuizen aan, om daaraan toe te voegen: “Ik kijk uit naar onze hernieuwde samenwerking.”

Bij zijn nieuwe werkgever Binq zal Balhuizen zijn uitgebreide ervaring gaan inzetten om klanten te helpen met risk management en de risico’s die optreden tijdens fusies- en overnames en restructuringtrajecten, met een focus op het energiedomein. “De afgelopen jaren heb ik gedetailleerde kennis opgedaan van de Europese energiemarkt en heb voor verschillende leidende energiemaatschappijen en commoditybedrijven gewerkt, waar ik projecten heb mogen leiden op het snijvlak van trading-strategie, portfolio-optimalisatie, transactiewaarderingen, risicosysteemselectie en risk-implementaties.”

Risk-expert

In een reactie op de versterking met Balhuizen laat Binq-oprichter De Hoogh weten: “Oscar is een specialist op het gebied van het inventariseren van de relevante operationele en financiële risico's en hoe de beheersing daarvan in een bedrijfsmodel kan worden geïncorporeerd. Zijn expertise stelt ondernemingen in staat om te groeien, maar toch beschermd te blijven tegen onverwachte tegenvallers. We zien dit als een belangrijke aanvulling op de diensten die wij verlenen bij fusies en overnames.”

Naast dat ze klanten bedienen in Nederland en Europa, kunnen De Hoogh en Balhuizen beiden bogen op een sterk trackrecord in het Midden-Oosten. Bij KPMG leidde De Hoogh de Middle East Group van het kantoor, en verbleef bovendien zo’n twee jaar in Dubai, waar hij werkte voor de lokale divisie. Binq’s dienstenaanbod in het Midden-Oosten, wordt mogelijk gemaakt via een partnership met Jumeirah Financial Advisory.