Vincent de Wolf start in adviestak van AevesBenefit

20 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Inkoopspecialist AevesBenefit heeft zijn adviestak versterkt met Vincent de Wolf. In zijn nieuwe rol als Consultant zal hij zich in het bijzonder gaan toeleggen op de private markt en organisaties helpen hun inkoopfunctie naar een hoger niveau te tillen.

Vincent de Wolf is een ervaren adviseur gespecialiseerd in
supply chain-vraagstukken. Hij is afkomstig van Capgemini Invent, de global business line binnen ICT-dienstverlener Capgemini, die gespecialiseerd is in management consulting, digitale innovatie en transformatie. Vier jaar bracht De Wolf door bij Capgemini Invent, in zijn laatste rol als senior adviseur, om nu de overstap te maken naar AevesBenefit, een groot inkoopadviesbureau met meer dan 200 professionals.

Sterk trackrecord in supply chain en inkoop

Gevraagd naar zijn motivatie achter de overstap, geeft De Wolf aan: “In mijn vorige functie heb ik de kans gekregen om veel relevante ervaring in supply chain-consulting op te doen, via opdrachten in bijna alle supply chain-dimensies: logistieke strategie en executie, supply chain-planning en inkoop. Ik was echter toe aan een nieuwe impuls om mijzelf verder te ontwikkelen en te specialiseren op inkoopvlak, het vakgebied waar ik de meeste affiniteit mee heb, en AevesBenefit is de partij bij uitstek waar ik dit kan gaan doen.”

De Wolf voegt toe: “Naast de inhoudelijke motivatie was ik aangenaam verrast door de fijne sfeer op kantoor, de leuke mix van jonge mensen en ervaren krachten in het team en de nuchtere en directe communicatiestijl, wat goed past bij mij als persoon.”
Vincent de Wolf start in adviestak van AevesBenefit

De Wolf neemt uitgebreide vakinhoudelijke en projectervaring mee naar zijn nieuwe werkgever. Gedurende zijn tijd bij Capgemini Invent heeft hij veel verschillende supply chain-adviesopdrachten in binnen- en buitenland gedaan, bijvoorbeeld het verbeteren van de winkelbevoorrading van een Belgische supermarkt, het herzien van het planningsproces voor een farmaceutisch bedrijf in Ierland, en het optimaliseren van de ‘land-side’ logistiek van een cargo airline. “De laatste anderhalf jaar heb ik mij al meer gericht op inkoop, en heb ik onder andere voor een wereldwijde retailer in Zweden aan een source-to-contract-oplossing gewerkt, gericht op de inkoop van alle ‘goods for resale’”, licht De Wolf toe.

Inkoopfunctie naar een hoger niveau brengen

Bij AevesBenefit zal De Wolf zich vooral gaan richten op de private markt en daarbinnen bedrijven gaan helpen hun inkoopfunctie naar het volgende niveau te brengen. Dit kan gaan om bijvoorbeeld het verrichten van spend- en volwassenheidsanalyses, het bepalen van een nieuwe inkoopstrategie en nieuw operating model, het inrichten van categorie- of leveranciersmanagement of het uitvoeren van kostenreductieprogramma’s. De Wolf licht toe: “Dit allemaal om te zorgen dat inkoop maximaal kan bijdragen aan de organisatiedoelstellingen en goed kan aansluiten bij de rest van de organisatie.”

Naast zijn projectwerkzaamheden zal hij eveneens gaan bijdragen aan het verder uitbouwen van AevesBenefits positie als one-stop shop voor inkoopadvies-, detachering- en outsourcingdiensten. De Wolf besluit: “Ik ben inmiddels warm onthaald, en zie uit naar een mooie toekomst!”

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan rondde de senior consultant een bachelor af in internationale bedrijfskunde (Universiteit Twente) en daarna masters in Supply Chain Management en Strategisch Management (beide aan Rotterdam School of Management).
Gedurende deze periode rondde hij verschillende stageopdrachten af bij de inkoopfuncties van Siemens en de Nederlandse Spoorwegen.