Opleider Moovs bouwt positie uit met overname van Savant

16 december 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Opleider Moovs heeft zijn derde overname in korte tijd afgerond. De aankoop van Savant Learning Partners voegt zo’n vijftien opleidingskundigen toe aan het team van het Amsterdamse leerbedrijf.

Met een team van 75 vaste medewerkers in Amsterdam en Budapest en rond de 150 actieve freelancers, werkt Moovs voor klanten in meer dan 30 landen. Het bedrijf ontwikkelt en verzorgt onder meer trainingen en interventies voor transformaties op het gebied van service, sales, leiderschap en cultuur.

Het ingelijfde Savant richt zich vooral op de ontwikkeling van trainingen, leertrajecten en games, met als doel om klanten te helpen bij professionalisering. Maatwerk staat hierin centraal – alle opleidingskundige oplossingen worden samen met de klant in-house op maat gemaakt.

Het is de synergie in het dienstenaanbod die de twee partijen samen heeft gebracht, stelt Edwin Boom, oprichter en directeur van Group Moovs: “Hiermee ontstaat een grotere combinatie die antwoord geeft op de aanhoudende vraag aan interventies op gedrags- en organisatieontwikkeling in een continu veranderend landschap.
Opleider Moovs bouwt positie uit met overname van SavantKlanten die Moovs door de deal kan toevoegen aan zijn portefeuille zijn onder meer ING, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst. Moovs mocht al partijen als Ahold Delhaize, De Brauw Blackstone Westbroek, L’Oréal, Philips en diverse ministeries, overheidsinstellingen en zorginstellingen tot zijn klantenkring rekenen.

Boom geeft aan dat het voor spelers binnen het segment steeds belangrijker wordt om een meer integraal dienstenaanbod te kunnen bieden, inclusief consultancyskills aan de voorkant en hoogwaardige delivery aan de executiekant: “Wij zijn ervan overtuigd dat Savant onze groep complementeert door hun ervaring met oplossingen voor learning-on-the-job en in de context van werk.”

Voor Moovs is de overname van Savant alweer de derde deal in twee jaar tijd. In oktober vorig jaar werd Publiek Domein ingelijfd, een opleidingsbureau dat vooral trainingen levert in de sectoren overheid en openbaar bestuur, en recenter werd een partij in Hongarije overgenomen.

“De overnames van de laatste tijd geven vorm aan onze buy-and-buildstrategie om een unieke mix van oplossingen te kunnen bieden”, aldus Boom. De Moovs-groep bestaat inmiddels uit de labels Moovs, Maxxecure, BestYearYet, Leaplines, Quince Hungary en Savant Learning Partners. In 2016 werd de groep aangemerkt als een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Ook voor de komende periode rekent Boom op groei: “Meer en meer bedrijven investeren in opleidingen om hun medewerkers blijvend te ontwikkelen en relevant te houden, daarnaast is innovatie in service, product en proces in steeds grote mate belangrijk voor het onderscheidend vermogen van ondernemingen.” Wat ook meespeelt, zo geeft hij aan, is dat mensen ouder worden en langer werken, wat betekent dat omscholing hoog op de agenda staat.

Anna Jochems, manager bij Marktlink Fusies & Overnames
, onderschrijft Booms observatie: “De aandacht voor leren en ontwikkelen in organisaties neemt toe. De groei van de economie en de schaarste op de arbeidsmarkt geeft het inzicht dat leren zoveel mogelijk plaats moet vinden op en tijdens het werk. Dit zorgt voor een boost van meer werkplekgerichte leertrajecten. Savant Learning Partners biedt al sinds 1998 antwoord op deze vraag.”

Volgens Jochems, die de deal begeleidde namens Savant-eigenaren Trudy van der Toorn en Pao Lin Oei, is het dan ook niet verwonderlijk is dat “er veel interesse was in het bedrijf”.

Als onderdeel van de integratie nemen Van der Toorn en Pao Lin Oei afscheid van Savant: “Zowel Trudy als ik willen ons op andere initiatieven richten. We hebben in Moovs de perfecte overnamekandidaat gevonden aan wie we met veel vertrouwen overdragen.”