Vincent Bawua over zijn werk bij Rebel in Belgiė

24 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rebel heeft zijn team versterkt. Sinds afgelopen maand zet Vincent Bawua zich in voor de Belgische praktijk van het adviesbureau. Aan het woord de young professional over zijn eerste ervaringen.

“Vorig jaar moest ik op zoek naar een stageplek en mijn docent sprak over Rebel als de plek waar hij zelf zou willen werken. Na mijn stageperiode kreeg ik meteen een vast contract aangeboden. Daar heb ik niet lang over moeten nadenken”, zegt Vincent Bawua, die dit jaar aan de Hogeschool Antwerpen zijn bacheloropleiding Logistiek Management afrondde.

Sinds november is Bawua actief bij Rebel als Logistiek Analist. Hij legt uit hoe die rol er in de praktijk precies uitziet: “Ik verzamel, vertaal en modelleer gegevens uit de verschillende markten waarmee we in contact komen om het team te ondersteunen in het samenstellen van optimale logistieke processen voor verschillende projecten.” 

Vincent Bawua over zijn werk bij Rebel in Belgiė

Na ruim een maand voelt Bawua zich al echt thuis bij Rebel: “Ik waardeer het vertrouwen, de flexibiliteit, de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt om je werk tot een goed einde te brengen. Bovendien verloopt alles heel transparant. De hiërarchie, voor zover die er is, manifesteert zich niet in het dagdagelijks contact met de collega’s. Iedereen zijn mening telt. Daarnaast kom je de inhoudelijke betrokkenheid en de gedrevenheid waarmee iedereen bij Rebel zijn projecten aanpakt niet overal tegen.” 

Bawua legt uit dat hij veel leert tijdens zijn opdrachten: “De projecten waar ik bij betrokken ben zijn heel uiteenlopend, waardoor ik word gedwongen om mij telkens in een nieuw onderwerp te verdiepen. Omdat ik word omringd door mensen met veel ervaring en kennis, heb ik in korte tijd al zoveel bijgeleerd.” Daarnaast kan hij zich bij Rebel ook op andere manieren persoonlijk ontwikkelen: “Iedereen bij ons kan deelnemen aan de Rebel Academy, een traject waar je de onderneming leert kennen en jezelf daarin verder kunt ontplooien.”

In een blik op de toekomst laat Bawua weten dat hij de komende jaren graag zou willen meewerken aan internationale projecten: “En mocht er ooit een nieuw kantoor uit de grond gestampt worden in een Spaanstalige regio, dan zie ik mezelf daar zeker aan bijdragen.” De young professional besluit: “Ik heb het gevoel dat ik mijn carrièremogelijkheden zelf in handen heb, want Rebel zal mij zeker ondersteunen als ze overtuigd zijn van mijn capaciteiten. Dat zal ik de komende periode dus moeten gaan bewijzen.”