Projective onafhankelijk verder na terugkoop van aandelen

13 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Drie jaar na de krachten te hebben gebundeld met het Duits-Amerikaanse technologiebedrijf Diebold Nixdorf, is Projective na het terugkopen van aandelen weer teruggekeerd naar volledige financiële onafhankelijkheid.

Volgens Stefan Dierckx, Projective’s oprichter en Chief Executive Officer, heeft de driejarige samenwerking zijn vruchten afgeworpen: “Het partnership heeft voor een enorme boost gezorgd van onze Europese groei, die sinds 2016 met 50% is gestegen.” Deze groei omvatte onder andere de lancering van nieuwe kantoren in twee belangrijke economieën – Duitsland (Frankfurt) en Frankrijk (Parijs) – en het uitbreiden van bestaande praktijken in onder meer België, Nederland en de UK.

Opgericht in 2006, is Projective
 een consultancykantoor dat gespecialiseerd is in het financial services domein. Het oorspronkelijk Belgische kantoor legt zich toe op project management en helpt klanten zoals banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en fintechs op het gebied van onder andere digitale transformaties, kostenverlaging en innovatie.

Projective keert terug naar volledige onafhankelijkheid

Onder de vleugels van Diebold Nixdorf behield Projective zijn eigen besluitvorming en managementstructuur. Nu ook vanuit een financieel perspectief de controle over het bedrijf weer in eigen handen is, heeft het management van Projective het vizier gericht op verdere groei: “We zijn klaar voor de toekomst en durven de doelstelling te zetten om ons huidige team in de komende drie jaar te gaan verdubbelen”, laat Dierckx weten.

Uitbreiden ecosysteem

Hij geeft verder aan: “De positie van Projective binnen de Europese financiële sector is sterker dan ooit, en we beschikken over een uitgebreid en relevant netwerk. Het is het ideale moment om ons te richten op verdere groei, die we willen realiseren door het sterk uitbreiden van het flexibele ecosysteem van niche spelers. Deze bedrijven kunnen efficiënt op de snel veranderende markt anticiperen en inspelen.”

Aan de basis van het ecosysteem staat The Glue (een marktplaats voor oplossingen gericht op het financial services domein), dat mede opgericht werd door Projective – en B-Hive (een Europees fintech ecosysteem), dat regelt hoe Projective samenwerkt met externe bedrijven.

Om zijn ecosysteem-aanpak te ondersteunden beschikt Projective tevens over een eigen investeringstak, genaamd ‘The Alliance’. Dierckx licht toe: “The Alliance is een evergreen fonds, dat strategische belangen neemt in bedrijven die langetermijn-waarde toevoegen aan het gehele ecosysteem rond Projective.”