Louise Henderickx verruilt adviesbureau Reos voor Morgens

09 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Morgens heeft haar team versterkt met een ervaren zorgadviseur: Louise Henderickx. Bij het adviesbureau uit Leiden zal ze zich gaan toeleggen op projecten in de (ouderen)zorg en opdrachten op het snijvlak van zorg en overheid. Hiervoor begeleidde Louise samenwerkingsprojecten tussen zorgorganisaties en deed zij brede ervaring op bij de gemeente Rotterdam.

Louise Henderickx is een ervaren senior adviseur, met expertise op het gebied van onder meer projectmanagement, visieontwikkeling, procesregie en netwerksamenwerking. Henderickx is afkomstig van Reos, een adviesbureau voor de eerstelijnszorg, waar ze samenwerkingsprojecten tussen zorgorganisaties begeleidde.

Daarvoor was ze vijftien jaar werkzaam voor de gemeente Rotterdam, in de laatste vijf jaar in verschillende rollen voor het sociaal domein. Ook werkte ze lange tijd in het beleidsveld van kunst, cultuur en media voor de gemeente Rotterdam. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan studeerde ze af in Algemene Cultuurwetenschappen.

Louise Henderickx, Senior Adviseur - Morgens

Onlangs heeft Henderickx zich aangesloten bij Morgens, waar ze het team versterkt met haar expertise op het snijvlak tussen zorg en overheid. Morgens begeleidt organisaties, teams en medewerkers bij organisatietransities, die zich bijvoorbeeld richten op het vergroten van de wendbaarheid, verbeteren van netwerksamenwerking en continu verbeteren.

Onder de klantenkring van het adviesbureau
 zijn organisaties te vinden die actief zijn in de zorg, publieke sector, onderwijs en zakelijke dienstverlening. Om de prestaties van deze partijen te verbeteren, maakt Morgens gebruik van verschillende methodieken, zoals Lean Six Sigma, digitalisering, prestatiesturing en operationeel management.

Focus op zorg en overheid

Henderickx is inmiddels gestart op een opdracht op het grensvlak van sociaal domein, zorg en veiligheid. Het programma VLOT – Verbindend landelijk ondersteuningsteam voor kwetsbare personen – is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en VNG. 

In de rol van regio-adviseur IBP (Interbestuurlijk programma ‘Samenwerken aan één overheid’) gaat ze de directie adviseren bij bestuurlijke vraagstukken en ontwikkelingen in het sociaal domein, die meerdere ministeries en bestuurslagen raken.

Morgens is verheugd over haar komst en de kwaliteiten die ze meebrengt: “Louise is analytisch, strategisch, bestuurlijk sensitief en daadkrachtig. Ze neemt betrokkenen goed mee in het proces en zorgt voor verbinding.” 

Gevraagd naar waar ze in haar werk energie uithaalt, geeft Henderickx aan: “In mijn werk krijg ik vooruitgangskracht van het organiseren van energieke veranderingen die er toe doen voor mensen en organisaties. Samen goede plannen ontwikkelen en daar samen écht voor gaan, gericht op concreet verbeterd resultaat, geeft mij een boost.”