Investeerder Egeria benoemt voormalig consultant Simone Poelen

29 november 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Investeringsmaatschappij Egeria heeft ervaren en voormalig A.T. Kearney en KPMG adviseur Simone Poelen benoemd tot Investment Manager.

Simone Poelen heeft meer dan tien jaar aan ervaring als (engagement) manager en consultant in onder meer M&A, dealstrategie, (finance-)transformaties en restructuring. In haar meest recente rol was Poelen werkzaam als General Manager Business Development voor Samskip, een groot internationaal en logistiek vervoersbedrijf. Bij Samskip was Poelen de afgelopen drie jaar onder meer verantwoordelijk voor strategische ontwikkeling binnen de groep (M&A en transformaties). Vanaf januari van dit jaar fungeerde ze ook als bestuurslid binnen Samskip hf in IJsland.

Eerder in haar carrière was ze actief voor strategy consultancykantoor A.T. Kearney, in haar laatste rol als Engagement Manager, waarbij haar focus lag op strategieontwikkeling, M&A en herstructureringen binnen het B2B- en logistieke domein, evenals op het gebied van digitale en commerciële waardeproposities. Ook trainde ze jonge adviseurs van studentenadviesbureaus en begeleidde ze junior consultants van het strategy consultancykantoor.

Investeerder Egeria benoemt voormalig consultant Simone Poelen

In haar vroege loopbaan werkte Poelen ruim zeven jaar voor KPMG. Het laatste jaar was ze in Denemarken gestationeerd als Engagement manager in het kader van KPMG’s Strategy & Deal Strategy projecten, en de ontwikkeling van een strategiepraktijk ter plaatse en in de rest van Scandinavië. Gedurende deze periode richtte ze zich op uiteenlopende projecten met een focus op strategie, M&A en due diligence binnen de logistieke en scheepvaartsector. Verder hield ze zich bezig met het ontwikkelen van professionals en trainingsprogramma’s voor de nieuwe consultants binnen KPMG Denemarken en KPMG Noorwegen.

In de eerste zes jaar werkte Poelen voor het Nederlandse kantoor van KPMG. Daar was ze – na het afronden van haar Nyenrode-opleiding in Accounting & Controlling – gestart als trainee en groeide ze door naar de rol van adviseur. Tussen 2011-2014 ondersteunde ze diverse corporate-klanten bij projecten op het gebied van strategie, (finance-)transformaties, en restructuring. Het betrof opdrachtgevers actief in sectoren als onder andere retail, telecom & media en de bouw. In haar laatste maanden in Nederland vervulde Poelen de rol van (Engagement) Manager binnen de Strategy- en Deal Strategy-praktijk. Naast high level-projecten voor opdrachtgevers, was ze ook in ons land betrokken bij het coachen van junior consultants en het geven van trainingen.

Egeria

Haar ruime consultancyervaring en inhoudelijke en sector-expertise neemt Poelen sinds kort mee naar haar nieuwe werkgever Egeria. Per 1 november heeft ze zich aangesloten bij het Investment Team van de investeringsmaatschappij uit Amsterdam. Egeria werd in 1997 opgericht door Peter Visser in samenwerking met de familie Brenninkmeijer – vooral bekend als eigenaar van de winkelketen C&A. De investeerder richt zich uitsluitend op langetermijninvesteringen, waarbij het de filosofie hanteert enkel te investeren in gezonde en goed geleide ondernemingen met een Nederlands hoofdkantoor, die opereren in markten met aantrekkelijke groeiperspectieven.