Adviesbureau nlmtd co-organiseert corporate innovatiemiddag

20 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vrijdag aanstaande organiseert consultancykantoor nlmtd samen met Epicenter een themamiddag over corporate innovatie.

Het Amsterdamse bureau nlmtd is vorig jaar opgericht door een groep van ervaren adviseurs, waaronder voormalig Accenture adviseurs Pieter Paul van Oerle en Korik Alons, en Mike Hoogveld. Nlmtd focust zich vooral op innovatiediensten en helpt opdrachtgevers vooral met innovatie-ontwikkeling en transformatiediensten gericht op het professionaliseren van de marketing, service en research & development functies.

Innovatie versnellen

Tijdens het evenement, dat op vrijdag 22 november zal plaatsvinden en is getiteld ‘Create The Future’, zal nlmtd deelnemers helpen te begrijpen hoe zij hun corporate venturing kunnen verbeteren. Het bedrijfsleven werkt steeds vaker samen met startups met als doel om innovatie te versnellen en te leren van de startupcultuur. “Deze samenwerking verloopt echter niet altijd vlekkeloos”, stelt Van Oerle.

Adviesbureau nlmtd co-organiseert corporate innovatie middag

“In mijn rollen bij Accenture Innovation, The Next Web en nu als oprichter van nlmtd, zie ik dat corporates uitdagingen kennen als ze samenwerken met start- en scaleups. Tijdens het event bieden we de beste innovators een podium, zodat ze corporates kunnen inspireren en leren over innovatie. Ook is er genoeg ruimte om nieuwe verbindingen te leggen met innovatieve partners.”

Een van de sprekers tijdens het event is Mike Hoogveld, nlmtd partner en auteur van tal van management- en innovatieboeken, waaronder ‘Denk als een startup’. Hoogveld: “De markt verandert steeds sneller en ingrijpender. Oude werkwijzen schieten te kort. Maar hoe innoveer je? Door anders te denken en te handelen en je bijvoorbeeld te laten inspireren door startups. Ik wil [tijdens mijn sessie] corporates laten zien hoe ze slim, snel, wendbaar en innovatief kunnen worden.”

Andere lezingen en workshops worden gegeven door Wopke Dost, Innovation Program Manager bij TNWx; Mahesh Kumar, CEO van Result; Sander van der Blonk, oprichter van Scoutely; Jan Paul Grollé, Founding Partner bij Teeming; en Gijs Braakman, Head of Commercial Partnerships bij de Singularity University.

Het programma begint om 13.00 uur in het Epicenter te Amsterdam. Toegang tot het evenement is gratis.