Vanberkel Professionals trekt Frank Bosma en Wanda Drost aan

25 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Vanberkel Professionals heeft zijn team uitgebreid. Frank Bosma en Wanda Drost zijn allebei benoemd tot Associate Partner en zetten zich sinds begin deze maand in voor het adviesbureau.

Frank Bosma is een adviseur met ruim twintig jaar aan werkervaring. Hij maakte de overstap naar Vanberkel Professionals vanuit Baker Tilly, alwaar hij meer dan zeven jaar actief was. Hij begon bij het accountants- en adviesbureau als Senior Manager Accoutancy en werd begin dit jaar benoemd tot Director Audit. Hiervoor zette Bosma zich bijna twee jaar in voor adviesbureau Crowe Horwath als Manager. 

Bosma begon zijn professionele carrière in 1996 bij EY: “Hier was ik vijftien jaar betrokken bij de controle en andere vormen van dienstverlening voor cliënten van het EY-kantoor in Maastricht. Ik heb uitgebreide ervaring opgedaan in de public sector. Tevens behoorde financiële dienstverleners tot mijn cliëntenportefeuille.” Bosma behaalde aan de Universiteit van Maastricht een mastergraad in Economics & Finance. Aan diezelfde academische instelling rondde hij eveneens zijn opleiding tot registeraccountant af.  

Vanberkel Professionals trekt Frank Bosma en Wanda Drost aan

Naast Bosma, is ook Wanda Drost deze maand als Associate Partner gestart bij Vanberkel Professionals. Drost heeft ruim 25 jaar werkervaring op het gebied van audit en interne beheersing. Ze werkt inmiddels vijf jaar als zelfstandige en heeft verschillende opdrachten uitgevoerd op het gebied van audit en interne beheersing bij opdrachtgevers in de (semi-)publieke sector. 

Daarvoor werkte ze onder meer vijf jaar voor aannemersbedrijf Weboma. Tussen 1999 en 2009 zette Drost zich als Manager in voor Big Four-kantoor Deloitte: “Ik was hier onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van de controle van diverse jaarrekeningen en de daaruit volgende rapportages.”

Drost begon haar professionele loopbaan in 1994 bij KPMG, waar ze uiteindelijk vijf jaar werkzaam was: “Binnen dit bedrijf heb ik onder andere gewerkt aan diverse jaarrekeningcontroles. Ik richtte me daarbij met name op organisaties uit de profitsector.” Tijdens haar jaren bij KPMG (en daarna) bij Deloitte studeerde Drost eveneens aan de Nyenrode Business University. In 2004 rondde ze haar opleiding tot registeraccountant aan deze universiteit af.