KPMG verdiept OutSystems propositie met Omnext tool

31 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft een partnerovereenkomst gesloten met Omnext, een Nederlands IT-bedrijf dat organisaties helpt met het monitoren van de technische kwaliteit van hun applicaties en code op het OutSystems-platform.

Steeds meer organisaties maken gebruik van het OutSystems platform voor hun activiteiten met betrekking tot codering en softwareontwikkeling. OutSystems is een zogeheten low-coding platform, wat betekent dat niet alleen IT’ers, maar juist ook non-IT’ers applicaties kunnen ontwikkelen. Hiermee kunnen bedrijven hun digitale transformatie versnellen en de business veel meer betrekken bij digital-gedreven innovatie. 

Low-code neemt vlucht

Door de sterke toename van de vraag naar low code oplossingen, zien aanbieders van deze software de markt in rap tempo floreren. Analistenbureau Gartner bijvoorbeeld, stelt dat low-code applicatieplatforms tegen 2024 goed zullen zijn voor meer dan 65% van alle app-ontwikkelings activiteiten. Een andere analist, Forrester, verwacht dat de low-code markt tegen 2022 een waarde van zo’n $21 miljard zal vertegenwoordigen.

OutSystems is samen met partijen als Appian, Mendix en Microsoft PowerApps een van de voorlopers binnen het low code landschap. Om zijn klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen, werkt OutSystems samen met een reeks van expert consultancy en technologiebedrijven, waaronder KPMG, dat al sinds 2010 een vertrouwde partner is.

KPMG verdiept OutSystems propositie met Omnext tool

Joost Koedijk, een partner in KPMG’s Digital Enablement praktijk in Nederland, legt uit: “Sinds 2010 leveren OutSystems en KPMG Portugal samen een aantal bijzondere IT-oplossingen. Dat heeft in 2011 geresulteerd in een officiële samenwerking.”

KPMG Portugal heeft inmiddels meer dan zeventig professionals in dienst die gecertificeerd zijn voor OutSystems, en op basis van het succes in het Zuid-Europese land, besloot KPMG Nederland het voorbeeld te volgen en ook partner van OutSystems te worden.

Omnext

De samenwerking met Omnext is puur gericht op het versterken van de softwarekwaliteit van de dienstverlening. Omnext is OutSystems’ eerste officiële Code Review partner– zijn software helpt organisaties om inzicht te krijgen in de onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging van hun OutSystems applicatieportfolio. “Met ons Fit Test 4 OutSystems platform monitoren we continu, geautomatiseerd en op transparante wijze de kwaliteit van de met het OutSystems platform ontwikkelde software”, legt Omnext topman Jaco de Vries uit.

“We helpen klanten inmiddels meer dan een decennium om inzicht te krijgen in de technische kwaliteit van hun applicaties. Als het op de juiste manier wordt toegepast biedt OutSystems een platform dat ontwikkelaars veel werk uit handen kan nemen. Met deze samenwerking kunnen wij onze klanten nog beter helpen om de kwaliteit en het onderhoud van hun softwareoplossingen te verbeteren”, sluit Koedijk af.