BCG koopt AllofUs en integreert bureau in BCG Platinion

18 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancybureau Boston Consulting Group (BCG) heeft AllofUs overgenomen. De circa 40 medewerkers van het digitale ontwerpbureau in de UK en de VS zijn geïntegreerd binnen BCG Platinion.

“Met deze overname vergroten we ons vermogen om onze klanten hoogwaardige, digitale designcapaciteiten te bieden, terwijl we tegelijkertijd grote talenten aan ons team toevoegen. Hierdoor kunnen we nog meer waarde en impact bieden aan onze klanten”, laat Karalee Close weten, die leidinggeeft aan BCG’s Technology Advance-divisie.

Het in 2003 opgerichte AllofUS is een digital design-consultancybureau met studio’s in Londen en San Francisco. Het bedrijf helpt klanten met het uitvinden en opschalen van hun producten en proposities, waaronder het leveren van ondersteuning bij de test- en prototypefasen, product- en concept delivery, het ontwikkelen van waardeproposities en de uitrol van routekaarten, evenals in het inzicht verkrijgen in klantwensen (‘voice of customer’)

Versterking van de positie

Voor Boston Consulting Group betekent de overname van AllofUS een versterking van zijn positie binnen de wereldwijde markt voor designdiensten – waarvan de waarde wordt geschat op zo’n $41 miljard. Deze markt vormt een snelgroeiende industrie, vooral in het licht van de alsmaar toenemende behoeften van bedrijven om tegemoet te komen aan de veranderende wensen van klanten ten aanzien van ‘design’. Hoezeer dit aspect belangrijk is, werd onlangs nog onderstreept door een grootschalig onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat bedrijven die designprincipes goed beheersen/toepassen, zo’n 32 procentpunt meer omzetgroei laten zien dan hun branchegenoten.

BCG koopt AllofUs en integreert bureau in BCG Platinion

“Onze klanten verlangen hoogwaardige design- en technische capaciteiten”, aldus Sherif Choudhry, een managing director bij BCG Platinion. Klanten van AllofUS, die BCG door de overname nu aan zijn portfolio kan toevoegen, zijn onder meer Facebook, Google, Microsoft, Samsung, Sky en Yale University.  AllofUs kan zijn klantenbestand dankzij de krachtenbundeling met één van ‘s werelds top managementconsultancykantoren ook flink uitbreiden – BCG heeft kantoren in 90 steden verspreid over 50 landen – en levert een breed dienstenaanbod.

Onderdeel van BCG Platinion

Als onderdeel van de integratie, wordt AllofUS een partner binnen BCG Platinion, de digitale implementatiepraktijk van BCG. BCG Platinion bestaat uit data engineers, experts in Agile en DevOps, architects, cybersecurity-consultants, human scientists en designers. In Nederland heeft BCG Platinion een team van zo’n 20 adviseurs. 

De overname volgt maanden nadat BCG al de Spaanse data science-adviseur Kernel Analytics en het Australische techsimulatie-bedrijf TSG overnam – beide werden ondergebracht in BCG Gamma, een andere businessunit binnen BCG’s digitale divisie. Twee jaar geleden kocht het strategie-consultancykantoor ook al MAYA, een bedrijf gespecialiseerd in digital design en innovatie.